30 jaar Nintendo Entertainment System

Door 90710 op maandag 19 oktober 2015 08:38 - Reacties (15)
Categorie: Gaming, Views: 6.684

De Redactie heeft het gemist, maar...

Gister, 18 oktober 2015 was het 30 jaar geleden dat Nintendo het Nintendo Entertainment System (NES) in de VS uitbracht. (bron) de console is ruim twee jaar (15 juli 1983) eerder als Nintendo Family Computer in Japan uitgebracht. En het duurde nog bijna een jaar (1 september 1986, redactie zet die datum in je agenda!) voordat die in Europa uitkwam.

De Famicom/NES was de eerste grote console die een tijdperk van Mario, Zelda, Metroid aanbrak. De console gebruikte cartridges en had een beperkte hoeveelheid kleuren op het scherm. Er was nog geen spraken van 3D of Call of Duty, maar toch had de console de beste first person shooter ooit. (Duck Hunt) welke samen met de beste platform game ooit (Super Mario Bros) verkocht werd. Je had zelfs een speciale NES zapper voor deze game (Duck Hunt).Grote games uit het NES tijdperk zijn:

1. Super Mario BrosHet welkbekende platform spel met Mario, die door het Mushroom Kingdom trekt om zijn geliefde Princess Peach uit de klauwen van de kwaadaardige Bowser te redden.

Het is een spel gemaakt door Shigeru Miyamoto en moest vooral eenvoudig te leren, maar moeilijk te voltooien zijn. 1-1 is hier een duidelijk voorbeeld van. Het spel start met dat je een Goomba ziet en dat wanneer hij je raakt je dood bent. De redding is echter simpel, spring op zijn hoofd om het te verslaan. Zo ontdek je gaandwijs hoe het spel in elkaar zit.

2. The Legend of ZeldaBijna net zo bekent als Mario, is The Legend Of Zelda. Waarin een jonge held, Link genaamd, een grote wereld moet verkennen en uiteindelijk de prinses (Zelda) uit de klauwen van de kwaadaardige Ganon redt.

Waar Mario en Zelda veel op elkaar lijken qua verhaal. Is de stijl van beide spellen heel anders. In Mario games ga je van level naar level om uiteindelijk de baas te verslaan. In de Legend of Zelda heb je een grote open wereld te verkennen en moet je verschillende "dungeons" in om items te verzamelen.

3. Metroid

Metroid is het verhaal van bounty hunter Samus Aran. Het is een serie die in de ruimte afspeelt waar je vreemde planeten bezoekt, werelden verkent en Aliens afknalt.

Metroid is, anders dan andere Nintendo games, niet vrolijk of kleurrijk maar juist wat meer duister en vol van hardcore actie. Maar het spel is ook nog eens gehuld in controversie, want in 1986 had je nog geen games met een vrouwelijke hoofdrol. Iets wat pas geheel duidelijk werd op het moment dat je het spel uitgespeeld hebt.Let wel, dit was huge in 1986. Tomb Raider bestond nog niet toen ;)

4. Duck Hunt


Duck Hunt is een arcade game gemaakt voor de NES. Je speelt het spel met een NES zapper, zie afbeelding helemaal bovenaan, waarmee je op je TV richt en eendjes doodschiet. Vandaar de naam, Duck Hunt. Door de inmiddels verouderde technologie is het spel onspeelbaar op een flat-screen TV. Tenzij je een Wii U hebt, dan kan je de VC versie spelen en een Wii Remote als "zapper" gebruiken.

Echt veel diepgang heeft het spel verder niet. Maar ja, dat heeft Call of Duty nou ook niet.

5. Final Fantasy


Final Fantasy is een welbekende RPG reeks van Square Enix. Je kan er vele uren in zoet zijn en de actie is turn based. Verder verken je een grote wereld. Alhoewel FF nooit echt console exclusief is geweest, is Square Enix wel een belangrijke speler voor de NES en SNES. Toen de eerste Sony SNES CD uitkwam zijn ze daar echter meer games op uit gaan brengen.

Na de NES is de SNES uitgekomen waar later ook de Sony SNES CD (Playstation) van afgekomen is. Nintendo ging echter nog verder met de cartridges en kwam met de Nintendo 64. Hierop volgde de GameCube, welke enkel commercieel geen succes was. Dat succes kwam echter weer met de Wii. De Wii U die nu uit is lijkt darentegen meer op de GameCube qua verkopen. (Alleen is de third party support nu nog slechter)

Volgend jaar wordt de nieuwe Nintendo console / handheld? aangekondigd en die kennen we nu enkel met de naam "NX".

Dus bedankt, Nintendo!

Nieuwe website: Miiverunity.com

Door 90710 op donderdag 24 september 2015 20:06 - Reacties (24)
Categorieën: Gaming, Nintendo 3DS, Wii U, eShop, Views: 5.048

Vandaag heb ik een nieuwe website geregistreerd, namelijk miiverunity. Dit wordt een Nintendo gerelateerde (community) website.

http://www.miiverunity.com

Lees verder »

Download Game Special: eShop editie

Door 90710 op vrijdag 6 maart 2015 12:04 - Reacties (8)
Categorieën: Gaming, Nintendo 3DS, Wii U, eShop, Views: 4.623

Voorwoord
Tweakers heeft vandaag een "special" over downloadbare games geplaatst: reviews: Downloadable Games Special: kleine greep uit PSN, Live en Steam Waar helaas geen enkel spel van het Nintendo eShop platform terug te vinden is. Nu kan ik wel gaan ranten dat dit de fout van Tweakers is en dan worden de modjes boos op mij.

In plaats daarvan kom ik met een Download Game Special: eShop editie! :)

Ik review in deze, eerste, editie twee gave games in het kort.

Shovel Knight
Shovel Knight is een spel ontwikkeld door Yacht Club Games. Het spel is origineel voor de Wii U, 3DS en PC uitgekomen en komt binnenkort ook op de PS3, PS4, PSVita en XBONE. De game is via Kickstarter gefinancierd. (Ja, ik was een backer)

Het spel is een 2D platformer waarin je de ridder "Shovel Knight" speelt welke een schop als wapen heeft. Hij trekt ten strijden om zijn geliefde Shield Knight te redden uit de klauwen van de Evil Enchantress. Het spel lijkt veel op de oude Mega Man, Legend of Zelda 2 spellen qua gameplay. En ziet er qua graphics uit als een NES spel. Dit geeft het spel een prachtige "retro" uitstraling.Binnenkort komt de eerste, gratis, DLC voor Shovel Knight uit en voegt een nieuw speelbaar karakter toe: Plague Knight. Met nieuwe levels en eindbazen.Pluspunten:
+ Leuke gameplay
+ Goed leveldesign
+ Goed retro gevoel
+ RPG elementen goed uitgedacht

Minpunten:
- Moeilijkheidsgraad wordt snel hoog

Eindoordeel: 9/10.

Shantae and the Pirate's Curse
Developer: Wayforward
Platformen: Wii U en 3DS.

Het derde deel in de Shantae reeks waarvan het origineel op de GBC is uitgekomen, het tweede deel op de DSi, Steam en iOS. Het spel is een side scrolling platformspel met een aantal RPG elementen.

In dit spel neem je het op als Shantae de halfgeest (die haar geestkrachten verloren is) die nu met haar vorige vijand (Risky Boots) moet samenwerken om de vloek die op de piraten rust te verbreken. Het spel sleept je zo door kleurrijke en verschillende levels.Pluspunten:
+ Leuke gameplay
+ Goed leveldesign
+ Goede muziek

Minpunten:
- Moeilijkheidsgraad verschilt veel.
- Sommige punten moet je wat grinden.

Eindoordeel: 8.5/10

Tot de volgend editie :)