[WiP] MicroSE TaskIt

Door sanderev66 op zondag 30 december 2012 14:04 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 1.906

Hallo mensen,

Anderhalve week geleden heb ik een post geplaatst over wat ik met MicroSE in 2013 wil bereiken. Hierin heb ik gemeld dat ik zou proberen om dit jaar nog een alpha versie van MicroSE TaskIt te tonen. Maar ik vind momenteel dat het daar nog geen tijd voor is.

Wel wil ik jullie alvast een screenshot tonen van de huidige ontwikkelingen en deze toon ik naast de laatste screenshot van voordat mijn HDD in 2011 doodging.

Oude screenshot
MicroSE TaskIt WiP Screenshot uit 2011 OUDE SCREENSHOT


Dit was de vorige, een simpel lijstje met taken met daarnaast een icoontje die aangeeft of de taak voltooid is.

Nieuwe screenshot
MicroSE TaskIt WiP Screenshot 2012


Deze is volledig zonder enige vorm van design, maar geeft al wel redelijk aan wat het idee is. Taken kunnen in verschillende categorieŽn opgedeeld worden. Er wordt duidelijk aangegeven wanneer je aan de taak begonnen bent en wanneer er de deadline van is. CategorieŽn worden met een kleurtje (die je zelf kan kiezen) aangegeven.

Er is nog heel veel functionaliteit nog niet ingebouwd en er zitten nog vele bugjes in dus ik timmer nog een paar weekjes door voordat ik de eerste alpha aan jullie doorgeef.

Tegenwoordig wordt alles op SVN (www.assembla.com) opgeslagen waar ik vrijwel direct na een programmeersessie mn code naar commit. Ook heb ik meerdere lokale kopieŽn.

Alvast, iedereen een gelukkig nieuwjaar. En tot snel :)

Volgende: 2013: Tien jaar op Tweakers 01-'13 2013: Tien jaar op Tweakers
Volgende: MicroSE in 2013 12-'12 MicroSE in 2013

Reacties


Door Tweakers user TG, zondag 30 december 2012 15:55

Wel wil ik jullie alvast een screenshot tonen van de huidige ontwikkelingen en deze toon ik naast de laatste screenshot van voordat mijn HDD in 2011 doodging.
Je gebruikt toch wel een (distributed) version control system?

/edit

Ik realiseer me nu dat het wat belerend klinkt.... Even een positieve note: ik vind het gaaf dat je gemaakte tools met ons deelt :). Zou ik nooit durven, ik ken mijn beperkingen en dat doe ik de wereld niet aan zonder eerst een uitgebreide sanity check door mentaal sterke personen. :)

[Reactie gewijzigd op zondag 30 december 2012 16:01]


Door Tweakers user sanderev66, zondag 30 december 2012 18:44

Toen nog niet, sinds die dag wel ;)

Door Tweakers user roeleboel, zondag 30 december 2012 23:41

TG schreef op zondag 30 december 2012 @ 15:55:
[...]
Je gebruikt toch wel een (distributed) version control system?
@TG
't is niet omdat je een (d)vcs gebruikt dat je niet alles kwijt bent als je hd eraan gaat :)

De kans is wel kleiner, maar het hoeft daarom niet:
  • 1 grote schijf met een eigen svn/cvs repo, en lokaal ook de working-copy,
  • een dvcs dat je enkel lokaal gebruikt en niet synct met een remote repo...
etc :)

Door Tweakers user sanderev66, maandag 31 december 2012 05:51

Ik gebruik www.assembla.com als SVN host, ik heb op meerdere locaties working copies.
Ik commit/sync na iedere wijziging (wanneer ik voor een periode van minimaal enkele uren niet programmeer) en na releases / miletones. Ik update elke working copy zodra ik deze binnen handbereik heb. (Denk aan interne HD thuispc, MacBook, externe HD en twee USB sticks waarvan ťťn op een tweede locatie.)

Redelijk veilig lijkt me zo ;)

Bij releases wordt bij de commit opgegeven dat het om een release gaat. Hierdoor kan ik altijd eenvoudig terug indien nodig.

[Reactie gewijzigd op maandag 31 december 2012 05:58]


Door Tweakers user TG, maandag 31 december 2012 09:50

roeleboel schreef op zondag 30 december 2012 @ 23:41:
[...]
@TG
't is niet omdat je een (d)vcs gebruikt dat je niet alles kwijt bent als je hd eraan gaat :)
Heb je helemaal gelijk in, alleen neem ik aan (i know: assumptions are the mother of all **** ups) dat als je een (d)vcs gebruikt je deze (ook) remote hebt.

Door Tweakers user CodeCaster, maandag 31 december 2012 12:44

Ik vind het commentaar in de code een beetje apart. Voor een aanroep naar "Graphics.DrawImage()" zeg je wel "Draw the image" (wat doet die methode Šnders?) , maar in de parameters daarvan ga je wel goochelen met "new Point(...)".

Juist dat tweede behoeft commentaar, of een functie-aanroep met duidelijke benaming. Ik zie niet precies wat die code doet, maar extraheer dat dan naar een (testbare!) functie "Point GetImageCenter(Point size, Image buttonImage)" of zo. Dan is (over drie maanden...) ook nog precies duidelijk wat die parameters moeten voorstellen. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 31 december 2012 12:45]


Door Tweakers user sanderev66, maandag 31 december 2012 13:39

Het plaatje is uit 2011, en het is mij ook nog steeds duidelijk wat het doet :p Maar die code zit er allang niet meer in.

Het commentaar zou moeten zijn:

Draw the image in the middle of the button with a Left of 2 pixels.

[Reactie gewijzigd op maandag 31 december 2012 13:46]


Door Tweakers user Alex), dinsdag 1 januari 2013 22:05

Ik zie vooral veel overbodig commentaar. "Change the textcolor to white" is bijvoorbeeld redelijk vanzelfsprekend als je op de volgende regel een assignment doet met Brushes.White ;)

Door Tweakers user sanderev66, woensdag 2 januari 2013 23:35

De ontwikkelingen aan de Alpha verlopen lekker (vanavond goed kunnen programmeren ;))

Te doen lijstje voor de Alpha

TODO: Settings form
TODO: Open form
TODO: "New" menu
TODO: "Completed" for tasks.
TODO: "Categories" by tasks.
TODO: Others/Bugfixes.

Nee... we zijn er nog niet ;)

Reageren is niet meer mogelijk