Veranderingen Tweakblog
Ik ga een aantal veranderingen aan mijn tweakblog doorvoeren.
Ik ga ten eerste de focus van MicroSE afhalen en veel meer over andere dingen bloggen. Ik zal vanaf nu nog maximaal één keer per maand een release overzicht van MicroSE geven. Maar daar zal je dan geen reactie op kunnen geven.
Ik ga het blog-systeem op mijn website in de toekomst vervangen door een notificatiesysteem. Hierin zul je dan te zien krijgen wanneer er een nieuwe versie van een bepaald MicroSE programma is en wat er veranderd is. Wanneer dit online is en qua bezoekers succesvol zal ik het tweakblog geheel MicroSE aankondigingen-vrij maken.
Community-intensieve projecten zijn nu uit de koelkast gehaald en in de vuilnisbak gemikt. Ik ga niet aan MyTaskIt (open source backend/webinterface voor MicroSE TaskIt) beginnen en Tieren 2 en 3 van MicroSE Mini zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld.
Ten tweede is het dat ik de focus wat meer op mij persoonlijk ga leggen. Ik ga (meer) bloggen over programmeer problemen waar ik tegen aanloop. Ik ga over games bloggen. Ik ga over andere zaken in mijn persoonlijke leven bloggen. Etc. Etc.
Ten derde ga ik de categoriën van het blog opnieuw indelen en ga ik in fasen oude items verwijderen.
En waarom dit allemaal? Nou heel simpel: ik ben het zat. Het continue gezeik, sorry goedbedoelde opbouwende kritiek, op mijn ontwikkelingen. Nooit iemand die zegt van: "gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!" Nou zeg ik dat ik dat niet continu wil horen lezen, maar een keertje is niet verkeerd. Ik steek er immers veel tijd en moeite in

Dat was trouwens een voorbeeld van positieve goedbedoelde opbouwende kritiek. Iets wat ik in ruim 3 jaar nog nooit op mijn blog heb gezien (RobIII uitgezonderd, hij is de enige die meestal positief probeerde te zijn)
Dus, Tweakers, bedankt! En nu wil ik wel "have fun" zeggen, maar dat zien jullie altijd als een reden om mijn software met de grond gelijk te maken. Dus dan doe ik dat maar niet meer.
05-'12 Mei-update MicroSE: MicroSE JumpIt 0.0.7.6
05-'12 MicroSE Connect 1.5 UNSTABLE 4 (1.4.9.3)
Reacties
Verbeteringen zijn er imho zeker wel meer dan eens aangedragen. En als je op een website iets plaatst waar veel mensen ervaring hebben met de dingen die jij ook doet (programmeren / UI-design e.d.) dan moet je echt boven het maaiveld uitsteken wil je alleen "gaaf" te horen krijgen.Maar als je ... doet dan is het nog gaver!
Anders krijg je toch allemaal "kritiek" van hoe het beter zou kunnen. Misschien werd het niet door iedereen op een juiste manier gebracht, maar er zaten zeker ook waardevolle tips tussen. Als je die dan ook links laat liggen dan zullen de mensen steeds minder geneigd zijn om de kritiek om te vormen naar opbouwende kritiek.
Succes met de nieuwe formule en have fun

Zeg niet dat ik perfect ben, maar is naar mijn inziens wel een tactiek die toegepast moet worden door programmeurs.
Dan denk je dat eerste gedeelte er toch lekker zelf bij. Dat de zin niet begint met jou de hemel in prijzen maakt het nog niet dat het geen opbouwende kritiek kan zijn."gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!"
Volgens mij snap jij gewoon na al die tijd nog steeds niet waar een blog voor is bedoeld. Het is geen multiplayer notepad waarbij hetgeen jij intikt niet boeiend hoeft te zijn, het is een ventilatieplatform voor interessante dingen.
Ik wil handleidingen zien over moeilijk te configureren software, levensverhalen lezen, foto's zien van een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd, leren hoe je wiet moet kweken, lezen hoe het is bij de marine (ja jij ja), ontdekken hoe mededevelopers lastige problemen oplossen, totale onzin met een ondertoon lezen, of gewoon lachen.
Als ik het leuk zou vinden om over updates te lezen van programma's die ik niet gebruik, zou ik de meuktracker wel bovenin m'n tracker hebben staan. Dat heb ik niet, want dat vind ik niet. Als er dan toch weer een update van een van jouw programma's in staat, scroll ik direct door naar de reacties, want da's pas genieten.
Dus, mijn stukje opbouwende kritiek: Sander, geweldig wat je doet, eerlijk waar fantastisch, maar blog eens een keer over iets interessants en zet je softwareupdatenieuwsitems gewoon daar waar ze horen en help niet mee aan de degradatie van Tweakblogs.
En als de toon van deze reactie je niet aanstaat: dat klopt, ik voel me aangesproken. Zal nog eens proberen te helpen.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:16]
Daar heb je groot gelijk in. Maar neem bv een aannemer, hij bouwt een huis voor 2/3 en dan kom jij, als buitenstaander, en zegt dat de fundering niet goed is. Hoe zal die aannemer denk je reageren? (ongeacht of je gelijk hebt)
@codecaster: wat een geweldige reactie weer


[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 19:51]
Je suggereert dat het niet leuk vinden van iets verantwoord dat je niet een paar stappen terug doet.
Ook al zal je hem eerst de hemel in prijzen dat hij een ontzettend gaaf huis heeft gebouwd, het zal niet helpen, het huis zal afgebroken en weer opgebouwd moeten worden.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 19:55]
Nou is software iets anders dan een huis. Als je huis instort kan dat grote schade aanrichten, als je software instort kan je nog altijd via taakbeheer het programma sluiten.
Nu kan ik Sanderev hier wel begrijpen dat dit aanvallend aankomt, de zin had beter geformuleerd kunnen worden, maar imho moet je de "directe toon" negeren (dat werkt een stuk beter op het internet) en eruithalen wat er in zit.Het probleem bij jou zit 'm gewoon in het feit dat je niet iets opnieuw wilt bouwen.
Iets wat inderdaad lastig is voor programmeurs, ook hebben deze vaak wat last van een tunnelvisie. Als ik er mee kan werken dan moet het voor iedereen wel goed zijn en anders zijn ze gewoon "dom". (Had hier een mooi plaatje van gevonden, maar deze kan ik helaas niet vinden.)De kunst is dan om een paar stappen terug te aan en het weer (met de extra kennis die je hebt opgedaan) opnieuw op te richten.
Een zin waaruit ik zou afleiden dat het bericht toch minder direct is dan de openingszin.Zeg niet dat ik perfect ben, maar is naar mijn inziens wel een tactiek die toegepast moet worden door programmeurs.
[hr]
Het is niet "een buitenstaander" die hier reacties geeft. Het is iemand die in hetzelfde vakgebied zit als jij. De vergelijking zou beter zijn dat je foto's van je huis op een aannemers forum plaatst en de meeste mensen een reactie (waarschijnlijk aannemers, wat doen ze anders op het forum) plaatsen dat de fundering* niet correct is.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:47:
Daar heb je groot gelijk in. Maar neem bv een aannemer, hij bouwt een huis voor 2/3 en dan kom jij, als buitenstaander, en zegt dat de fundering niet goed is. Hoe zal die aannemer denk je reageren? (ongeacht of je gelijk hebt)
*Fundering is zo en zo een verkeerd voorbeeld, dat zie je niet echt op een foto lijkt me, maar ik ben dan daar ook geen expert in. Dit integenstelling tot je software, daarvan zien we wel hoe het er uitziet en kan er afgeleid worden hoe dit de user-experience beinvloed, je plaatst er immers zelfs plaatjes van

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:01]
De persoon is inderdaad een buitenstaander als in hij heeft niet meegeholpen met de software. Maar onder buitenstaander verstond ik (en dat zal mijn misvatting zijn) een persoon die toevallig voorbij loopt en waarvan de kans groot is dat hij er 0.0 vanaf weet. Dat zal de meerderheid hier namelijk niet zijn. De meeste mensen die hier reageren op je blog zullen developers zijn of hebben via een andere weg "veel ervaring" met software.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 20:02:
Hij is is op het internet en ik ken hem niet persoonlijk, dus is hij een buitenstaander. Als mijn baas me zou zeggen dat de software die ik maak verkeerd is dan zou ik het veel eerder kunnen accepteren. Maar hij is juist zeer tevreden met hoe ik de software bouw. Dus begin ik grote vraagtekens te zetten bij de goedbedoelde reacties hier.
Ook is het zo dat als mensen je niet kennen ze veel sneller de negatieve punten zullen behandelen i.t.t. mensen die je wel kennen, deze zullen eerder de positieve punten belichten (de goedheid van het beestje zeg maar).
Dat je baas tevreden is met je werk is alleen maar fijn lijkt me. Maar dat betekent niet dat elke developer die je hier tips geeft (al dan niet op aanvallende toon) er naast zit. Zeker niet als dezelfde opmerkingen (het liefst onderbouwd natuurlijk) vaker dan eens langskomen.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:08]
Als programmeur hoor je constant te twijfelen of hetgeen je produceert wel goed is. Blind afgaan op één persoon die zegt dat het wel goed (of goed genoeg) is, is niet verstandig.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 20:02:
Als mijn baas me zou zeggen dat de software die ik maak verkeerd is dan zou ik het veel eerder kunnen accepteren. Maar hij is juist zeer tevreden met hoe ik de software bouw. Dus begin ik grote vraagtekens te zetten bij de goedbedoelde reacties hier.
Sander, jammer dat je stopt man! Wie moet nu de programmeurs op tweakblogs.net trollen? Je hebt afgelopen 3 jaar een complete beroepstak op de kast gekregen, respect!
Daar heb je een goed punt.

Het scenario is simpel, eigenlijk.
1. Ik bedenk een leuk idee voor mijn applicaties.
2. Optioneel. Ik werk dit idee uit in een plan met schema's / schermontwerpen.
3. Ik bouw dit leuke idee in mijn programma in.
4. Ik test dit tot een redelijk niveau.
5. Ik post het hier.
6. Ik lees de reacties over wat er allemaal aan mankeert.
7.

8.

9. Ik post een reactie en de rest is bekend.
10. Na veel reacties over en weer sluit ik het item.
Op het wek:
1. Ik/Collega communiceert met de klant.
2. Wensen / problemen van de klant worden in kaart gebracht.
3. Aanpasplanning wordt opgesteld.
4. Optioneel: hier worden mooie schema's / schermontwerpen van gemaakt.
4.b Deze worden met de afdelingen Verkoop / Design afgesproken.
5. Ik/collega programmeurs bouw(en).
6. Afdeling testen, test de software.
7. Bugs worden gefixed en fixes worden getest. (herhaal zolang nodig)
8. Release wordt uitgevoerd
9. Klant wordt geïnformeerd (door Verkoop)
10. Klant & collega's zijn blij. (ga terug naar 1)
@CodeCaster:
Mijn baas, de klanten, mijn collega's. Maar ja, dit is dan ook een groep die samen moet werken anders wordt het één grote chaos

@Mediarange: minder MicroSE betekent niet minder Sander

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:25]
Als die puntjes veranderen zullen de punten 8 tot tien er ook anders uitzien.
[hr]
UI-design is een comleet andere tak van sport dan code kloppen. Als een buitenstaander (een echte buitenstaander dit keer

Bijvoorbeeld hier als ik mijn vader dit programma zou geven zou hij geen weet hebben van dat er een menu verschuilt achter de rechtermuisknop op de aangegeven knop. Ook zal hij niet kunnen zien wat het 'pijltje' doet.
Zelfs ik als technisch persoon vraag me bij dat plaatje af is 'Microse' nu een knop of alleen een logo? Ikzelf zou er op klikken en dan kom ik er wel achter maar een minder technisch persoon is al bang voor knoppen, laat staan dat hij daar op gaat drukken. "Je weet maar nooit wat er verkeerd gaat".
Dat geld ook wel voor de instellingen bijvoorbeeld. Als je doelgroep technische mensen zijn dan zijn instellingen geweldig. Maar de doorsnee persoon is "bang" voor het instellingenschermpje en als hij een programma vind met zoveel instellingen dan is dat toch wel "heel lastig".
Of iets simpelers wat toch in het oog springt bij de gebruiker. Versienummers? Ik hoef alleen maar te weten "dat er iets nieuws is." en eventueel een overzicht van wat er veranderd is. Ik hoef niet te weten dat hij om 12:01 op 3 April uitkwam en dit versienummer 2.0.3.1 is.
Als technisch persoon heb je hier vaak een andere kijk op (hoera, versienummers en extra informatie!) maar het schrikt veel mensen juist af.
Als laatste (en dat is op zich goed) probeer je een eigen draai te geven aan bijvoorbeeld de breadcrumb. Maar dat betekent niet dat dit altijd de correcte wijze is. Als het er namelijk uitzag als de breadcrumb in explorer dan was het misschien "minder van jou" maar voor de gebruiker veel herkenbaarder.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:38]

Het programma is dan ook bedoelt voor de techneuten. (dit is tevens een reden waarom het Adminrechten vereist) En als ik zie dat mijn ouders al problemen hebben met Wordfeud op de iPad, moet ik zeggen dat ik UI designers niet benijd. Software gemaakt voor een grote massa mensen moet idd heel erg gebruikersvriendelijk zijn.
Daar zie je dan ook dat bij zulke bedrijven hele designteams werken die niets anders doen dan plaatjes in Photoshop bewerken om de beste mogelijke resultaten te krijgen. En zelfs al was ik een pro @ design zou het me nog een groot gedeelte van het ontwikkeltraject kosten om echt 100% gebruikersvriendelijk te werken.
En ja, ik heb eens een programma voor mijn moeder gemaakt (digibeet zoals je ze maar zelden ziet) die zij, na volledige uitleg door mij, goed kon gebruiken toen zij nog haar eigen bedrijf had.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:50]
Ik zal wel onbedoeld iets proberen danJe probeert het nog even hé

Als je doelgroep daadwerkelijk technische mensen is zijn ook de UI-eisen anders. Hoewel tegenwoordig ook steeds meer technische mensen "it just works" willen hebben zonder al te veel poespas.
100% gebruikersvriendelijk zal je nooit halen. Maar tips die hier gegeven worden zouden je een stukje op weg kunnen helpen.En zelfs al was ik een pro @ design zou het me nog een groot gedeelte van het ontwikkeltraject kosten om echt 100% gebruikersvriendelijk te werken.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:57]

En ik wil nog ff zeggen, ik werk niet bij Apple. Hoe geweldig ik Apple ook vind (en dat is behoorlijk) is "it just works" niet mijn motto

En even over de toekomst van mn tweakblog, is dat ik een aantal dingen over E3 wil gaan posten, zodra dat er is, die niet door Tweakers behandeld wordt en/of van mij extra aandacht krijgen.
Ook wil ik items over humor, games in het generiek, codeproblemen, Apple, generieke onzin en muziek gaan maken.
Eigenlijk is er maar één ding waar ik 100% zeker niet over ga bloggen, en dat is politiek.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 21:11]
sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:19:
(RobIII uitgezonderd, hij is de enige die meestal positief probeerde te zijn)

Ik heb in ieder geval altijd mijn best gedaan constructieve bijdrages te leveren, ook al was dat misschien niet altijd wat je wilde horen

Daar zie ik naar uit! Ik hoop dat we dan eens een leuke sessie kunnen sparren over het een-of-ander.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:19:
Ik ga (meer) bloggen over programmeer problemen waar ik tegen aanloop.
Dat je stopt met de MicroSE updates is m.i. jammer; je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis. Ik begrijp het wel, maar wil ook even gezegd hebben dat je reactie vaak ook te wensen over liet. In dat daglicht is het misschien beter voor alle partijen.
Humor, games etc. hebben niet zo mijn aandacht maar zodra er code/software in zicht is zie je me weer


[edit]
Oh, over het (gefaseerd) verwijderen van oude blogitems: zonde! Waarom zou je? Het kost toch niets om online te laten staan?
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 21:37]
Ik hoop dat je nieuwe blog inderdaad een leuk nieuw leven bied en dat het positievere reacties oplevert.
Punt is. Sander, je houd zo weinig over als je al faalt op een paar duidelijke punten. Het hobby-gehalte, in niet-positieve zin, ligt gewoon vrij hoog, en ik zie niet zo heel veel meerwaarde in je proggies (en ik gok zo dat ik niet de enige ben). Als je dan al zo weinig draagvlak hebt, dan ben je gewoon bezig als een olifant in een porseleinenkast. Reacties wissen, geen reacties toestaan, geirriteerd reageren (voor zover mogelijk via internet, maar jou lukt het), etc. Veel meer dan een facepalm kan ik je gestuntel meestal niet geven (en dat is meestal al ruim voor het commentaar begint).
Laten we in elk geval eindigen met een positieve noot; het is goed dat je stopt met dit (post)gedrag. Het doet je werkgever in elk geval meer schade dan goed (ik zou DTE niet overwegen met mensen als jij in dienst). Oeps. Nouja, ik heb het geprobeerd.
Ik heb er iig lang over nagedacht. Ik denk dat het het beste is voor iedereen.RobIII schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 21:33:
[...]
Ik heb in ieder geval altijd mijn best gedaan constructieve bijdrages te leveren, ook al was dat misschien niet altijd wat je wilde horen
[...]
Daar zie ik naar uit! Ik hoop dat we dan eens een leuke sessie kunnen sparren over het een-of-ander.
Dat je stopt met de MicroSE updates is m.i. jammer; je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis. Ik begrijp het wel, maar wil ook even gezegd hebben dat je reactie vaak ook te wensen over liet. In dat daglicht is het misschien beter voor alle partijen.
Humor, games etc. hebben niet zo mijn aandacht maar zodra er code/software in zicht is zie je me weerVeel succes!
Daar heb ik ook even over nagedacht, en heb besloten dat als ik nieuwer publiek aantrek ik ze niet weer wil afschrikken door de historie. Daarbij verwijder alleen releases en blogitems die allang verlopen zijn (dode links, etc. Halve verhalen. Dingen die nu veranderd zijn.) De mooiere stukken blijven gewoon staan. En zullen een categorie "Oud" krijgen.[edit]
Oh, over het (gefaseerd) verwijderen van oude blogitems: zonde! Waarom zou je? Het kost toch niets om online te laten staan?
En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.Sgreehder schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:05:
Virtuele schouderklopjes? Kom op zeg.
Punt is. Sander, je houd zo weinig over als je al faalt op een paar duidelijke punten. Het hobby-gehalte, in niet-positieve zin, ligt gewoon vrij hoog, en ik zie niet zo heel veel meerwaarde in je proggies (en ik gok zo dat ik niet de enige ben). Als je dan al zo weinig draagvlak hebt, dan ben je gewoon bezig als een olifant in een porseleinenkast. Reacties wissen, geen reacties toestaan, geirriteerd reageren (voor zover mogelijk via internet, maar jou lukt het), etc. Veel meer dan een facepalm kan ik je gestuntel meestal niet geven (en dat is meestal al ruim voor het commentaar begint).
Laten we in elk geval eindigen met een positieve noot; het is goed dat je stopt met dit (post)gedrag. Het doet je werkgever in elk geval meer schade dan goed (ik zou DTE niet overwegen met mensen als jij in dienst). Oeps. Nouja, ik heb het geprobeerd.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 22:12]
Unsubscribed. Wat een kutblog.
> Ik ga over andere zaken in mijn persoonlijke leven bloggen. Etc. Etc.
Mogen we daar dan wel op commenten? *doet toch maar niet unsubscriben
>En waarom dit allemaal? Nou heel simpel: ik ben het zat. Het continue gezeik, sorry goedbedoelde opbouwende kritiek, op mijn ontwikkelingen. Nooit iemand die zegt van: "gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!" Nou zeg ik dat ik dat niet continu wil horen lezen, maar een keertje is niet verkeerd. Ik steek er immers veel tijd en moeite in
Wow... Meer woorden ga ik daar niet aan vuil maken.
Tja, wie de bal kaatst... Naar mijn mening trol jij je publiek met dit soort posts.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:08:
En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 22:35]
Deze user begon met het geven van zijn mening over jouw programma's, maar omdat het niet beladen is met knuffels en kusjes en het eindigt met zelfs een negatieve opmerking, mentalblock jij de complete comment en schrijf je het af als getroll.En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.
Like I said, mogelijk kan het probleem ook bij jezelf liggen.
Het is moeilijk, maar we moeten nu proberen het verleden achter ons te laten. Anders kan ik net zo goed heel het blog sluiten.
Ik heb het al eens tegen je gezegd, en dat is dat ik het moedig vind wat je doet. Je beschrijft een iteratief ontwikkelproces wat je in je eentje uitvoert in detail op een openbaar blog. Je hakt, en waar gehakt word vallen spaanders. Ook maak je beslissingen, die kunnen goed of minder goed uitvallen. Dat delen met de rest van überkritisch tweakend Nederland is wat mij betreft de definitie van moed.
Vervolgens maak je voor je zelf de beslissing de spaanders die vallen en die worden bekritiseerd, jezelf aan te trekken. Dat is niet nodig, en doe je jezelf tekort mee. Want iedereen die jouw wijst op die spaanders, heeft pas een mandaat in zijn argument wanneer hij zelf óók die spaanders heeft laten vallen.
Je bent een rockstar, en dat meen ik. Niet veel mensen hebben het talent om software te creeëren, laat staan een interresant verhaal erover te tokkelen. Jij doet niet alleen dat, maar je weet óók nog eens duizenden lezers te trekken. Duizenden.
Dat er autisten zijn die je verhaal op feitelijke gronden zonder gevoel aftuigen ligt vooral aan degene die zo'n verhaal (niet jij, maar die autist) schrijft. Hij/zij weet immers niet een goed beargumenteerd verhaal aan te zetten zonder daarbij rekening te houden dat je niet alleen programmeur bent, maar ook nog eens mens.
Precies om dat laatste kan ik mij goed indenken vanuit gevoel geredeneerd dat je besloten hebt wat je hebt besloten. Eeuwig gebeuk op een mens gevoel maakt iemand beurs, zo niet, dan rijst de vraag of je niet met een psychopaat te maken hebt, wat je duidelijk niet bent. Toch heeft een mens ook ratio, welke gevoel (tijdelijk) aan de kant kan zetten. Bruikbaar om de steekhoudende feedback te destilleren uit negatieve feedback.
Ik kan het nu niet echt met RobIII oneens zijn. Je hebt de moed, die ik eerder al beschreef, dan heb je ook vast de moed, en gezien je tentoongespreide talent, om het van je af te schudden.je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis.
Dergelijke insteek maakt je van een rockstar een rockstar met ballen. Want de continue twijfel die software ontwikkelaars hebben over de beslissingen, kan je daarbij plaatsen. De alternatieve visie die je erop kan hebben, is dat je de twijfel die je als ontwikkelaar hebt, bevestigd ziet worden in de reacties.
Als laatste nog één ding. Er staat in de FAQ dat "Wij tweakers doen elkaar permanent de groeten". Directe, kortaffe, soms negatief aanvoelend commentaar van mensen komt soms zo over omdat we met zijn allen hier op Tweakers ooit hebben besloten dat als we elkaar continue "hoi", "mooi gedaan", "cool", "doei" gaan zeggen, de ruis op het discussieplatform veel te groot wordt en de waarde van de bijgedragen discussies verlaagd. Dát is een directe reden dat je hier niet zoveel schouderklopjes krijgt. Je mist wellicht het feit dat iedere reactie die je hier krijgt een schouderklopje IS.
Ik ben erg benieuwd of je mijn reactie nu ook in dezelfde categorie plaatst als "die vele anderen". Ik heb geprobeerd zo neutraal en eerlijk mogelijk te schrijven, zonder je daarbij voor het hoofd te stoten. Maar (zonder arrogant te willen doen) ik denk dat bovenstaande typisch een reactie is die recht voor je raap, eerlijk, menselijk, betrokken en beargumenteerd is. Als er dan toch een negatieve ondertoon is, waar lees je dat dan uit? Ik zou waarderen als je dat, mocht het er zijn, zou willen verwoorden naar me.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 01:39]
ik heb nog nooit gereageerd op je posts.
Maar ik heb je blog altijd gelezen. Nu ga je ook nog verantwoording afleggen aan de criticasters van je blog. Dat siert je in je bedoelingen en laat zien dat je er in ieder geval veel over nadenkt.
Maar mijns inziens heeft een gedeelte van de tweakers userbase je als doelwit aangemerkt en gaat dit ook met het nieuwe format niet goed komen. Sommige dingen zijn niet te herstellen.
Ik zal eerlijk zijn, ik was ook geen fan maar dat geeft mij niet het recht allerlei dingen in de comments te plempen, al is er al eerder terecht opgemerkt dat je zelfs hele aardige en opbouwende reacties negeert. In deze post ook weer een mooi voorbeeld, je pikt hem er zelf wel uit denk ik, toch?
Sander, heel veel succes met alles maar ik zou gewoon niet meer bloggen. Dat is wat ik dacht voordat ik begon met typen.
Misschien is dat beter. Dat hele LALALA IK HOOR JE NIET gedrag van je dat je nu al JAREN verkondigd heeft je niet bepaald verder geholpen of je geliefd gemaakt.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:45:
Oké, laten we er nu maar over ophouden. Dit is een nieuw begin.
Het is moeilijk, maar we moeten nu proberen het verleden achter ons te laten. Anders kan ik net zo goed heel het blog sluiten.
Je blijft dezelfde fouten maken, alsof je er van kickt. Dat moet haast wel, dat je het stiekem allemaal voor de aandacht doet, positief of negatief.
Eerlijk waar Sander, neem een realistische, lange kijk (terug) op je leven. Ik ben er van overtuigd dat er iets mentaal mis is met je.
Probeer je leven op orde te krijgen.

Ach, zelf weten. Ik ben vrij zeker dat de cyclus weer verder gaat, en dat dit niks gaat veranderen.
Ik kan me niet voorstellen dat je gelukkig bent in het leven als je uit deze ladingen negatieve aandacht je pleziertjes moet krijgen.
Ik heb nu gezegd wat ik zeggen wil. Ik heb een paar vragen beantwoord, ik vind dat ik het netjes opgelost heb. Wat de trollers ervan vinden, moeten ze zelf maar weten.
[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 23:18]
Wat niet?KnoxNL schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 23:19:
Sander, doe het nou niet.... Dit is het precies. Je verliest altijd.
Dan ben je 't toch juist wél met me eens? Waarom stoppen? Vanwege die paar lutsers die 't leuk vinden te komen gallen telkens weer? Hij heeft 't, wat, 3 jaar uitgehouden (waar jij z'n moed mee onderschrijft) en dan stopt 'ie ermee vanwege die lutsers. Dat is wat ik zei.Ruudjah schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:46:
Ik kan het nu niet echt met RobIII oneens zijn. Je hebt de moed, die ik eerder al beschreef, dan heb je ook vast de moed, en gezien je tentoongespreide talent, om het van je af te schudden.
[edit]
Oh, je zei niet ... oneens



[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 23:25]

Op elke comment reageren, in alles zo defensief te reageren en daardoor soms onredelijk te zijn of lijken, terwijl je het goed bedoeldt. De toch weer venijnige comments die je plaatst.
Wat ik eigenlijk wil zeggen, hou niet zo veel rekening met iedereen. Laat het los, lekker leven!
Welnee. Maar een deel van jouw gemis is dat je zelfs ironie dat er zo ontzettend dik opligt afschrijft als getrol, persoonlijke aanvallen en je reinste internetterrorisme. Wat dat betreft vind Ik dat we nog vrij beschaafd reageren op dit sarcastisch betoogje.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:33:
Dus niet. Maar goed dat je het toegeeft. Trollen is namelijk tegen het tweakers.net beleid.
Het probleem met microse en alles dat daarbijhoort, is dat het doelloos is. De software is niet probleem gericht waardoor deze een beetje van alles en nog wat kan. Mijn advies is om eerst op zoek te gaan naar een interessant probleem. Ga dan kijken of er al goede oplossingen voor bestaan. Zo niet, dan ga je nadenken over hoe je het probleem zou kunnen oplossen. Pas dan ga je nadenken over het schrijven van een programma.
Waarom blog je niet eens over de software die je voor je werk schijft? Dat lijkt me een goede start. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand je betaalt als hij niet met een probleem zit. Ik snap dat je niet zomaar alles wat je voor je werk doet in de wereld kunt gooien, maar als je de problemem abstraheert moet je toch een heel eind kunnen komen lijkt me.
Als je echte problemen oplost met je programma's worden deze meteen een heel stuk interessanter voor de tweaker community. Ik weet ook zeker dat deze dan een stuk positiever gaat reageren. Als dit is wat je wilt gaan doen, stop dan met het hele microse-gedoe en begin met een schone lei. Want het is vooral de grootheidswaanzin (microse connect is een goed voorbeeld hiervan) waar sommige mensen zich aan storen.
Samengevat: Zoek eerst het probleem, dan de oplossing.
Succes!
ps. De naam microse moet je sowieso niet willen gebruiken want als je het uitspreekt als 1 woord klinkt het als een enge ziekte.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 00:20]
Zoals meerderen al hebben gezegt vind ik ook dat je de opbouwende kritieken (waar zowel jij als je software beter van kunnen worden) vaak (maar niet altijd) negeerde of afdeed als getroll. Als je schouderklopjes wilt krijgen moet je nie bij tweakers posten. Hier heb je publiek die jouw software zo kan namaken. Die zijn niet zo snel onder de indruk. En eerlijk, ik ook niet, maar vind het wel leuk om te zien hoeveel lol je er duidelijk in hebt om deze tools te maken.
Overigens, mijn baas en klanten zijn ook zeer tevreden over wat ik maak, maar dat maakt mijn code en keuzes niet per se goed in de technische zin. Alleen dat ik iets maak wat de klant blij maakt (war voor mij dan ook de grootste lol is).
Ik ben benieuwd naar je blogs over problemen waar je tegenaan loopt en keuzes die je moet maken. En hoe je met reacties daarop omgaat

(ik heb overigens wel geleerd dat een beargumenteerde domme keuze opeens best acceptabel is, maar een keuze "gewoon omdat ik vind" die best slim is wordt niet zo goed geaccepteerd...)
Dat jij goedbedoelde feedback als 'continu gezeik' aanmerkt laat wel zien hoe je er tegenover staat. Je hebt duidelijk oogkleppen op als je in ruim 3 jaar nog nooit positieve goedbedoelde opbouwende kritiek hebt gelezen in de reacties. Ik tel er 2 blogposts terug al een paar.
En nee, dit is ook geen positieve goedbedoelde opbouwende kritiek. Dat heb ik al eerder geprobeerd te geven, en toen negeerde je het ook al.
Zonde van alle reageerders om het uberhaupt te hebben geprobeerd. Zonde van jouw humeur om je overal onterecht aan te ergeren.
Misschien is je nieuwe systeem wel beter. Succes met software schrijven in je ivoren toren.
Ik kijk alvast uit naar je volgende post.


Ja dit is mijn persoonlijke visie op dit verhaal.
Ik wens je in elk geval veel succes en hoop voor ons allemaal dat je alsnog iets met de goed bedoelde (soms ongelukkig verwoorde) reacties gaat doen.
oh well.. op naar reddit.com

Het is dus niet zo, anders was de maar niet nodig. Een "maar" betekend een ontkenning van het voorgaande. Daarnaast helpt je verwoording in je blog ook al niet, je noemt mensen direct klagers en negatief. Tot slot vind ik dat je in je blogs weinig inging op het waarom van je software, het lijkt namelijk best triviaal of vooral vanuit technisch oogpunt ontworpen. Ik als potentiele gebruiker heb nooit ingezien waarom ik een stukje software zou moeten gebruiken.sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:33:
Dat is wel zo, maar het heeft bijna altijd en iig meer dan 90% van alle gevallen een negatieve ondertoon. Ook al is het goed bedoeld. En ja ook ik ben maar een mens die het wel eens leuk vind om een (virtueel) klopje op z'n schouder te krijgen.
Hij gaat nu lekker over games, persoonlijke dingen en programmeerproblemen bloggen. Zo wordt het zowaar een echt Tweakblog.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 10:53]
Nou sorry maar wat mij betreft mag je zelf dan lekker gaan. Niet normaal dit soort af-fakkelen.ThijsWTF schreef op vrijdag 04 mei 2012 @ 12:52:
Ga gewoon naar huis, Sander. Je valt hier niet in de smaak. Het is duidelijk. Geef het op. Ga gewoon. Ga.
Ik tel een stuk of 7 cijfers in je nummering.
Wat is het nou. "1.5 unstable 4" of toch "1.4.9.3" ?
En vier niveaus van nummering voor al je (sub) projecten maken het er niet duidelijk op.
Noteit - 0.2.0.2
connect - 1.0.2.0
Jumpit - 0.0.6.1 (Hint: 0.0 impliceert eigenlijk dat het nog helemaal niks is).
QuickSWL - 0.5.1.0
Notify - 1.0.2.0
...
etc.
Allemaal goedbedoeld hoor.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 23:52]
Het is dus 1.4.9.3 maar die release is "1.5 UNSTABLE 4" genoemd. Zo zullen 1.5.9.x UNSTABLE voor 1.6 zijn (en ga zo maar door).
Al moet ik nog gaan nadenken of jullie nog wel UNSTABLEs gaan krijgen.
De andere programma's gebruiken een ander systeem (ik weet dat dit onhandig is, maar na grote updates zullen ze het (nieuwe) systeem van Connect gaan gebruiken: Major.Minor.Revision.Build.
Voor alle < 1.0 is het Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
Voor alle > 1.0 is het Major.Milestone.Minor.Beta
Met uitzondering van QuickSQL waar het Final.Beta.Alpha.Build is. (voorloper op Major.Minor.Revision.Build)
JumpIt en QuickSQL zijn dus nog een betas

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 09:56]
je vraagt je waarschijnlijk terecht af waarom je soms zoveel "gezeik" krijgt op je berichten. In bovenstaande (inhoudelijke) reactie zie je hét perfecte voorbeeld van een trigger tot zoveel "gezeik".
Deze zin is zo negatief van toonzetting dat ik mijn afvraag waarom je deze plaatst. Ik kan er namelijk helemaal niets mee behalve dat ik nu denk dat jij wel even voor mij bepaald waarop ik 'recht' heb.Al moet ik nog gaan nadenken of jullie nog wel UNSTABLEs gaan krijgen.
Als je de zin anders zou formuleren, zoals: "Ik ben aan het overwegen om UNSTABLEs niet publiekelijk aan te bieden" is al een heel stuk neutraler.
Succes ermee!
Ze zullen waarschijnlijk niet in de maandelijkse MicroSE-update (hier dus) terecht komen.
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 10:31]
Passive-aggressive behaviourDeze zin is zo negatief van toonzetting dat ik mijn afvraag waarom je deze plaatst.
- Major.Minor.Revision.Build.
- Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
- Major.Milestone.Minor.Beta
- Final.Beta.Alpha.Build
Ik tel 4 systemen.
Als je deze systemen voor je zelf wilt gebruiken prima, maar zonder die bovenstaande definities word het nogal onduidelijk naar buiten toe.
Ook snap ik het "ReleaseCanidate.Beta.Alpha" niet.
Iets is eerst "alpha" dan "beta" en daarna pas een "release kandidate". Niet allemaal tegelijk.
Bijvoorbeeld (zoals ik dit doe) in chronologisch volgorde:
1.2.0-alpha-1 (alpha release 1)
1.2.0-alpha-2 (alpha release 2)
1.2.0-beta-1 (beta release 1)
1.2.0-rc1 (release candidate 1)
1.2.0 (final release "1.2.0" zonder enige toevoeging )
Dit is dus één code lijn (1.2) die van "alpha" (unstable) naar een "final" release toegroeit (stable).
Daarna volgen updates/builds in de vorm van 1.2.1, 1.2.2, etc.
Wat voor nummering system(en) gebruiken ze op je werk ?
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:18]
Je blogs intrigeren me iedere keer weer, je plaatst iets waar jij trots op bent (lijkt me), en bij de eerste tip of suggestie gaan de hakken in het zand, worden de messen geslepen en de loopgraven uitgediept.
Kleine usability tips zie ik dan later toch terugkomen in je software, maar nooit eens een bedankje richting degene die je deze tip gegeven heeft.
Vermakelijker (bijna) nog is de geheimheid/paranoia waarmee je je software omgeeft. Alles is een hobby-project, maar toch voornamelijk closed source, alsof je bang bent dat anderen zouden kunnen zien dat jij ook wel programmeerfouten maakt.
Zoals ik het zie heb je een aantal opties om MicroSE toch iets te verbeteren:
1. Sta open voor kritiek, dit kunnen maar weinig programmeurs (en jij bent er absoluut eentje van het meest koppige type)
2. maak MicroSE open-source, start een sourceforge project, en maak er samen met een gebruikersgroep iets van waar input aan geleverd kan worden, en jij ook persoonlijk kan verbeteren door de samenwerking met anderen die mee willen helpen. Je kan leren van anderen, je weet niet alles, en kan dat ook niet.
3. Haal het overdreven serieuze gedoe uit je posts, je neemt jezelf namelijk te serieus, tweakers is gewoon een gezellige hobbyclub, en in plaats van een brandende discussie kun je beter een kroeggevoel proberen te krijgen. Je applicaties zijn geen godsgeschenk of onmisbare programma's, maar gewoon handige tooltjes voor een specifieke vraag.
4. Relax

ps. en ik moet Ruudjah gelijk geven, je vertoont sterk Passive-aggressive behaviour, en dat trekt niet alleen trollen aan, maar schrikt geïnteresseerden ook nog eens af, en maakt samenwerken moeilijk
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 15:28]
Je telt momenteel 4 systemen. Alle overige systemen worden door de eerste vervangen.BeerenburgCola schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 13:51:
Kijk nou een naar je eigen nummering systemen:
- Major.Minor.Revision.Build.
- Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
- Major.Milestone.Minor.Beta
- Final.Beta.Alpha.Build
Ik tel 4 systemen.
Als je deze systemen voor je zelf wilt gebruiken prima, maar zonder die bovenstaande definities word het nogal onduidelijk naar buiten toe.
Dat is met het nieuwe model idd zoOok snap ik het "ReleaseCanidate.Beta.Alpha" niet.
Iets is eerst "alpha" dan "beta" en daarna pas een "release kandidate". Niet allemaal tegelijk.
Bijvoorbeeld (zoals ik dit doe) in chronologisch volgorde:
1.2.0-alpha-1 (alpha release 1)
1.2.0-alpha-2 (alpha release 2)
1.2.0-beta-1 (beta release 1)
1.2.0-rc1 (release candidate 1)
1.2.0 (final release "1.2.0" zonder enige toevoeging )
Dit is dus één code lijn (1.2) die van "alpha" (unstable) naar een "final" release toegroeit (stable).
Daarna volgen updates/builds in de vorm van 1.2.1, 1.2.2, etc.

Geen.Wat voor nummering system(en) gebruiken ze op je werk ?
Voor ontwikkelaars is het de SVN commit, voor verkoop is het de factuur van een bepaalde datum, voor support is het de release van een bepaalde maand.
--
Er zit trouwens een beetje een geschiedenis achter de versienummering, vanwaar er momenteel nog vier verschillende zijn.
Vroeger geloofde ik namelijk heilig in een extreem lange beta-fase. Een programma kon makkelijk 40-100 beta's krijgen voordat ik zei van nu is het af. Voor een ontwikkelaar is dit een heel ideaal beeld, je kan immers altijd terugvallen op "het is nog een beta". Maar voor de gebruiker is het een stuk lastiger.
Niet cool.sanderrev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 15:40:
Zie je nou, jullie proberen me alleen maar aan te vallen. Weet je wat? Voortaan heeft niemand meer het recht om te reageren!
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 16:26]
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1500905 < even een melding gedaan voor je. Wat een lambal is dat.
Dat hoort een ontwikkelaar echt wel te weten hoor: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle.sanderev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 16:08:
Alleen vind ik termen als Alpha, beta en release canidate een beetje uit de lucht gegrepen. Wanneer is iets een Alpha, wanneer is het een beta?
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:24]
Maar zelfs in de release cycle zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. (Waterval, Agile, etc)
[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:54]
Gewoon doorgaan en laat de boel de boel.
he he heMediarange schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 21:59:
Inderdaad, sander is gewoon de rockster onder de software ontwikkelaars!






Alle PHP code + images + de database heb ik dan nu ook aan mijn SVN toegevoegd.
[Reactie gewijzigd op maandag 7 mei 2012 06:57]
Lust je pindakaas?sanderrev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 15:40:
Zie je nou, jullie proberen me alleen maar aan te vallen. Weet je wat? Voortaan heeft niemand meer het recht om te reageren!
Reageren is niet meer mogelijk