Veranderingen Tweakblog

Door 90710 op donderdag 3 mei 2012 19:19 - Reacties (72)
Categorie: -, Views: 6.324

Hallo mensen,

Ik ga een aantal veranderingen aan mijn tweakblog doorvoeren.

Ik ga ten eerste de focus van MicroSE afhalen en veel meer over andere dingen bloggen. Ik zal vanaf nu nog maximaal één keer per maand een release overzicht van MicroSE geven. Maar daar zal je dan geen reactie op kunnen geven.

Ik ga het blog-systeem op mijn website in de toekomst vervangen door een notificatiesysteem. Hierin zul je dan te zien krijgen wanneer er een nieuwe versie van een bepaald MicroSE programma is en wat er veranderd is. Wanneer dit online is en qua bezoekers succesvol zal ik het tweakblog geheel MicroSE aankondigingen-vrij maken.

Community-intensieve projecten zijn nu uit de koelkast gehaald en in de vuilnisbak gemikt. Ik ga niet aan MyTaskIt (open source backend/webinterface voor MicroSE TaskIt) beginnen en Tieren 2 en 3 van MicroSE Mini zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ten tweede is het dat ik de focus wat meer op mij persoonlijk ga leggen. Ik ga (meer) bloggen over programmeer problemen waar ik tegen aanloop. Ik ga over games bloggen. Ik ga over andere zaken in mijn persoonlijke leven bloggen. Etc. Etc.

Ten derde ga ik de categoriën van het blog opnieuw indelen en ga ik in fasen oude items verwijderen.

En waarom dit allemaal? Nou heel simpel: ik ben het zat. Het continue gezeik, sorry goedbedoelde opbouwende kritiek, op mijn ontwikkelingen. Nooit iemand die zegt van: "gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!" Nou zeg ik dat ik dat niet continu wil horen lezen, maar een keertje is niet verkeerd. Ik steek er immers veel tijd en moeite in ;)

Dat was trouwens een voorbeeld van positieve goedbedoelde opbouwende kritiek. Iets wat ik in ruim 3 jaar nog nooit op mijn blog heb gezien (RobIII uitgezonderd, hij is de enige die meestal positief probeerde te zijn)

Dus, Tweakers, bedankt! En nu wil ik wel "have fun" zeggen, maar dat zien jullie altijd als een reden om mijn software met de grond gelijk te maken. Dus dan doe ik dat maar niet meer.

Volgende: Mei-update MicroSE: MicroSE JumpIt 0.0.7.6 05-'12 Mei-update MicroSE: MicroSE JumpIt 0.0.7.6
Volgende: MicroSE Connect 1.5 UNSTABLE 4 (1.4.9.3) 05-'12 MicroSE Connect 1.5 UNSTABLE 4 (1.4.9.3)

Reacties


Door Tweakers user sfranken, donderdag 3 mei 2012 19:30

Misschien is 3 jaar gezeik wel een hint hoor..

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 3 mei 2012 19:30

Maar als je ... doet dan is het nog gaver!
Verbeteringen zijn er imho zeker wel meer dan eens aangedragen. En als je op een website iets plaatst waar veel mensen ervaring hebben met de dingen die jij ook doet (programmeren / UI-design e.d.) dan moet je echt boven het maaiveld uitsteken wil je alleen "gaaf" te horen krijgen.

Anders krijg je toch allemaal "kritiek" van hoe het beter zou kunnen. Misschien werd het niet door iedereen op een juiste manier gebracht, maar er zaten zeker ook waardevolle tips tussen. Als je die dan ook links laat liggen dan zullen de mensen steeds minder geneigd zijn om de kritiek om te vormen naar opbouwende kritiek.

Succes met de nieuwe formule en have fun ;)

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 19:33

Dat is wel zo, maar het heeft bijna altijd en iig meer dan 90% van alle gevallen een negatieve ondertoon. Ook al is het goed bedoeld. En ja ook ik ben maar een mens die het wel eens leuk vind om een (virtueel) klopje op z'n schouder te krijgen.

Door Tweakers user diabolofan, donderdag 3 mei 2012 19:44

Het probleem bij jou zit 'm gewoon in het feit dat je niet iets opnieuw wilt bouwen. Je hebt na stevig aandringen de UI een paar updates gegeven, maar als er opmerkingen kwamen wat je écht met je applicatie's beter zou kunnen doen wilde je dat vaak niet. Een probleem wat vaak voorkomt bij programmeurs; gewoon lekker blijven voortborduren en aan elkaar breien waarvan je eigenlijk weet dat het ergens al fout is gelopen. De kunst is dan om een paar stappen terug te aan en het weer (met de extra kennis die je hebt opgedaan) opnieuw op te richten.

Zeg niet dat ik perfect ben, maar is naar mijn inziens wel een tactiek die toegepast moet worden door programmeurs.

Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 3 mei 2012 19:47

"gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!"
Dan denk je dat eerste gedeelte er toch lekker zelf bij. Dat de zin niet begint met jou de hemel in prijzen maakt het nog niet dat het geen opbouwende kritiek kan zijn.

Volgens mij snap jij gewoon na al die tijd nog steeds niet waar een blog voor is bedoeld. Het is geen multiplayer notepad waarbij hetgeen jij intikt niet boeiend hoeft te zijn, het is een ventilatieplatform voor interessante dingen.

Ik wil handleidingen zien over moeilijk te configureren software, levensverhalen lezen, foto's zien van een huis dat vanaf de grond wordt opgebouwd, leren hoe je wiet moet kweken, lezen hoe het is bij de marine (ja jij ja), ontdekken hoe mededevelopers lastige problemen oplossen, totale onzin met een ondertoon lezen, of gewoon lachen.

Als ik het leuk zou vinden om over updates te lezen van programma's die ik niet gebruik, zou ik de meuktracker wel bovenin m'n tracker hebben staan. Dat heb ik niet, want dat vind ik niet. Als er dan toch weer een update van een van jouw programma's in staat, scroll ik direct door naar de reacties, want da's pas genieten.

Dus, mijn stukje opbouwende kritiek: Sander, geweldig wat je doet, eerlijk waar fantastisch, maar blog eens een keer over iets interessants en zet je softwareupdatenieuwsitems gewoon daar waar ze horen en help niet mee aan de degradatie van Tweakblogs.

En als de toon van deze reactie je niet aanstaat: dat klopt, ik voel me aangesproken. Zal nog eens proberen te helpen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:16]


Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 19:47

@diabolofan:
Daar heb je groot gelijk in. Maar neem bv een aannemer, hij bouwt een huis voor 2/3 en dan kom jij, als buitenstaander, en zegt dat de fundering niet goed is. Hoe zal die aannemer denk je reageren? (ongeacht of je gelijk hebt)

@codecaster: wat een geweldige reactie weer :) en ik ben all-in voor wat meer humor. Maar dat zul je wel merken :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 19:51]


Door Tweakers user diabolofan, donderdag 3 mei 2012 19:54

Hoe niet-leuk die aannemer dat ook vindt, hij zal toch echt het huis tot de fundering weer moeten afbreken en daarna het huis weer opbouwen.

Je suggereert dat het niet leuk vinden van iets verantwoord dat je niet een paar stappen terug doet.

Ook al zal je hem eerst de hemel in prijzen dat hij een ontzettend gaaf huis heeft gebouwd, het zal niet helpen, het huis zal afgebroken en weer opgebouwd moeten worden.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 19:55]


Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 19:58

Ja, maar hoe zal hij reageren? Kwaad, lijkt me.

Nou is software iets anders dan een huis. Als je huis instort kan dat grote schade aanrichten, als je software instort kan je nog altijd via taakbeheer het programma sluiten.

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 3 mei 2012 19:58

Het probleem bij jou zit 'm gewoon in het feit dat je niet iets opnieuw wilt bouwen.
Nu kan ik Sanderev hier wel begrijpen dat dit aanvallend aankomt, de zin had beter geformuleerd kunnen worden, maar imho moet je de "directe toon" negeren (dat werkt een stuk beter op het internet) en eruithalen wat er in zit.
De kunst is dan om een paar stappen terug te aan en het weer (met de extra kennis die je hebt opgedaan) opnieuw op te richten.
Iets wat inderdaad lastig is voor programmeurs, ook hebben deze vaak wat last van een tunnelvisie. Als ik er mee kan werken dan moet het voor iedereen wel goed zijn en anders zijn ze gewoon "dom". (Had hier een mooi plaatje van gevonden, maar deze kan ik helaas niet vinden.)
Zeg niet dat ik perfect ben, maar is naar mijn inziens wel een tactiek die toegepast moet worden door programmeurs.
Een zin waaruit ik zou afleiden dat het bericht toch minder direct is dan de openingszin.

[hr]
sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:47:
Daar heb je groot gelijk in. Maar neem bv een aannemer, hij bouwt een huis voor 2/3 en dan kom jij, als buitenstaander, en zegt dat de fundering niet goed is. Hoe zal die aannemer denk je reageren? (ongeacht of je gelijk hebt)
Het is niet "een buitenstaander" die hier reacties geeft. Het is iemand die in hetzelfde vakgebied zit als jij. De vergelijking zou beter zijn dat je foto's van je huis op een aannemers forum plaatst en de meeste mensen een reactie (waarschijnlijk aannemers, wat doen ze anders op het forum) plaatsen dat de fundering* niet correct is.

*Fundering is zo en zo een verkeerd voorbeeld, dat zie je niet echt op een foto lijkt me, maar ik ben dan daar ook geen expert in. Dit integenstelling tot je software, daarvan zien we wel hoe het er uitziet en kan er afgeleid worden hoe dit de user-experience beinvloed, je plaatst er immers zelfs plaatjes van :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:01]


Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 20:02

Hij is is op het internet en ik ken hem niet persoonlijk, dus is hij een buitenstaander. Als mijn baas me zou zeggen dat de software die ik maak verkeerd is dan zou ik het veel eerder kunnen accepteren. Maar hij is juist zeer tevreden met hoe ik de software bouw. Dus begin ik grote vraagtekens te zetten bij de goedbedoelde reacties hier.

Door Tweakers user ZpAz, donderdag 3 mei 2012 20:07

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 20:02:
Hij is is op het internet en ik ken hem niet persoonlijk, dus is hij een buitenstaander. Als mijn baas me zou zeggen dat de software die ik maak verkeerd is dan zou ik het veel eerder kunnen accepteren. Maar hij is juist zeer tevreden met hoe ik de software bouw. Dus begin ik grote vraagtekens te zetten bij de goedbedoelde reacties hier.
De persoon is inderdaad een buitenstaander als in hij heeft niet meegeholpen met de software. Maar onder buitenstaander verstond ik (en dat zal mijn misvatting zijn) een persoon die toevallig voorbij loopt en waarvan de kans groot is dat hij er 0.0 vanaf weet. Dat zal de meerderheid hier namelijk niet zijn. De meeste mensen die hier reageren op je blog zullen developers zijn of hebben via een andere weg "veel ervaring" met software.

Ook is het zo dat als mensen je niet kennen ze veel sneller de negatieve punten zullen behandelen i.t.t. mensen die je wel kennen, deze zullen eerder de positieve punten belichten (de goedheid van het beestje zeg maar).

Dat je baas tevreden is met je werk is alleen maar fijn lijkt me. Maar dat betekent niet dat elke developer die je hier tips geeft (al dan niet op aanvallende toon) er naast zit. Zeker niet als dezelfde opmerkingen (het liefst onderbouwd natuurlijk) vaker dan eens langskomen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:08]


Door Tweakers user CodeCaster, donderdag 3 mei 2012 20:11

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 20:02:
Als mijn baas me zou zeggen dat de software die ik maak verkeerd is dan zou ik het veel eerder kunnen accepteren. Maar hij is juist zeer tevreden met hoe ik de software bouw. Dus begin ik grote vraagtekens te zetten bij de goedbedoelde reacties hier.
Als programmeur hoor je constant te twijfelen of hetgeen je produceert wel goed is. Blind afgaan op één persoon die zegt dat het wel goed (of goed genoeg) is, is niet verstandig.

Door Tweakers user Mediarange, donderdag 3 mei 2012 20:14

Je kan niet ontkennen dat Sander geen invloed heeft als iedere programmeer nu als een autistische retard met tunnelvisie wordt gezien.

Sander, jammer dat je stopt man! Wie moet nu de programmeurs op tweakblogs.net trollen? Je hebt afgelopen 3 jaar een complete beroepstak op de kast gekregen, respect!

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 20:15

@ ZpAz
Daar heb je een goed punt. :) Eindelijk eens een goede uitleg over hoe het probleem is.

Het scenario is simpel, eigenlijk.

1. Ik bedenk een leuk idee voor mijn applicaties.
2. Optioneel. Ik werk dit idee uit in een plan met schema's / schermontwerpen.
3. Ik bouw dit leuke idee in mijn programma in.
4. Ik test dit tot een redelijk niveau.
5. Ik post het hier.
6. Ik lees de reacties over wat er allemaal aan mankeert.
7. ;(
8. :(
9. Ik post een reactie en de rest is bekend.
10. Na veel reacties over en weer sluit ik het item.

Op het wek:
1. Ik/Collega communiceert met de klant.
2. Wensen / problemen van de klant worden in kaart gebracht.
3. Aanpasplanning wordt opgesteld.
4. Optioneel: hier worden mooie schema's / schermontwerpen van gemaakt.
4.b Deze worden met de afdelingen Verkoop / Design afgesproken.
5. Ik/collega programmeurs bouw(en).
6. Afdeling testen, test de software.
7. Bugs worden gefixed en fixes worden getest. (herhaal zolang nodig)
8. Release wordt uitgevoerd
9. Klant wordt geïnformeerd (door Verkoop)
10. Klant & collega's zijn blij. (ga terug naar 1)

@CodeCaster:
Mijn baas, de klanten, mijn collega's. Maar ja, dit is dan ook een groep die samen moet werken anders wordt het één grote chaos ;)

@Mediarange: minder MicroSE betekent niet minder Sander ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:25]


Door Tweakers user ZpAz, donderdag 3 mei 2012 20:35

Ik denk dat zowel puntje 6 als puntje 7 voor verbetering vatbaar zijn. De reacties kunnen soms wel op wat vriendelijkere toon, maar als deze vriendelijkere reacties vaak ook genegeerd worden (punt 7) dan worden de reacties vanzelf 'scherper' en wordt er minder tijd gestoken in het vriendelijkheidsniveau van het bericht omdat er toch "niets" mee gedaan wordt.

Als die puntjes veranderen zullen de punten 8 tot tien er ook anders uitzien.

[hr]

UI-design is een comleet andere tak van sport dan code kloppen. Als een buitenstaander (een echte buitenstaander dit keer ;) het lieftst iemand die a-technisch is). zonder jou aanwijzingen zijn weg kan vinden in het programma dan ben je op de goede weg.

Bijvoorbeeld hier als ik mijn vader dit programma zou geven zou hij geen weet hebben van dat er een menu verschuilt achter de rechtermuisknop op de aangegeven knop. Ook zal hij niet kunnen zien wat het 'pijltje' doet.

Zelfs ik als technisch persoon vraag me bij dat plaatje af is 'Microse' nu een knop of alleen een logo? Ikzelf zou er op klikken en dan kom ik er wel achter maar een minder technisch persoon is al bang voor knoppen, laat staan dat hij daar op gaat drukken. "Je weet maar nooit wat er verkeerd gaat".

Dat geld ook wel voor de instellingen bijvoorbeeld. Als je doelgroep technische mensen zijn dan zijn instellingen geweldig. Maar de doorsnee persoon is "bang" voor het instellingenschermpje en als hij een programma vind met zoveel instellingen dan is dat toch wel "heel lastig".

Of iets simpelers wat toch in het oog springt bij de gebruiker. Versienummers? Ik hoef alleen maar te weten "dat er iets nieuws is." en eventueel een overzicht van wat er veranderd is. Ik hoef niet te weten dat hij om 12:01 op 3 April uitkwam en dit versienummer 2.0.3.1 is.

Als technisch persoon heb je hier vaak een andere kijk op (hoera, versienummers en extra informatie!) maar het schrikt veel mensen juist af.

Als laatste (en dat is op zich goed) probeer je een eigen draai te geven aan bijvoorbeeld de breadcrumb. Maar dat betekent niet dat dit altijd de correcte wijze is. Als het er namelijk uitzag als de breadcrumb in explorer dan was het misschien "minder van jou" maar voor de gebruiker veel herkenbaarder.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:38]


Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 20:43

Je probeert het nog even hé ;)

Het programma is dan ook bedoelt voor de techneuten. (dit is tevens een reden waarom het Adminrechten vereist) En als ik zie dat mijn ouders al problemen hebben met Wordfeud op de iPad, moet ik zeggen dat ik UI designers niet benijd. Software gemaakt voor een grote massa mensen moet idd heel erg gebruikersvriendelijk zijn.

Daar zie je dan ook dat bij zulke bedrijven hele designteams werken die niets anders doen dan plaatjes in Photoshop bewerken om de beste mogelijke resultaten te krijgen. En zelfs al was ik een pro @ design zou het me nog een groot gedeelte van het ontwikkeltraject kosten om echt 100% gebruikersvriendelijk te werken.

En ja, ik heb eens een programma voor mijn moeder gemaakt (digibeet zoals je ze maar zelden ziet) die zij, na volledige uitleg door mij, goed kon gebruiken toen zij nog haar eigen bedrijf had.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:50]


Door Tweakers user ZpAz, donderdag 3 mei 2012 20:56

Je probeert het nog even hé
Ik zal wel onbedoeld iets proberen dan :)

Als je doelgroep daadwerkelijk technische mensen is zijn ook de UI-eisen anders. Hoewel tegenwoordig ook steeds meer technische mensen "it just works" willen hebben zonder al te veel poespas.
En zelfs al was ik een pro @ design zou het me nog een groot gedeelte van het ontwikkeltraject kosten om echt 100% gebruikersvriendelijk te werken.
100% gebruikersvriendelijk zal je nooit halen. Maar tips die hier gegeven worden zouden je een stukje op weg kunnen helpen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 20:57]


Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 20:58

precies ;)

En ik wil nog ff zeggen, ik werk niet bij Apple. Hoe geweldig ik Apple ook vind (en dat is behoorlijk) is "it just works" niet mijn motto :+

En even over de toekomst van mn tweakblog, is dat ik een aantal dingen over E3 wil gaan posten, zodra dat er is, die niet door Tweakers behandeld wordt en/of van mij extra aandacht krijgen.
Ook wil ik items over humor, games in het generiek, codeproblemen, Apple, generieke onzin en muziek gaan maken.

Eigenlijk is er maar één ding waar ik 100% zeker niet over ga bloggen, en dat is politiek.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 21:11]


Door Tweakers user RobIII, donderdag 3 mei 2012 21:33

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:19:
(RobIII uitgezonderd, hij is de enige die meestal positief probeerde te zijn)
:$
Ik heb in ieder geval altijd mijn best gedaan constructieve bijdrages te leveren, ook al was dat misschien niet altijd wat je wilde horen ;)
sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:19:
Ik ga (meer) bloggen over programmeer problemen waar ik tegen aanloop.
Daar zie ik naar uit! Ik hoop dat we dan eens een leuke sessie kunnen sparren over het een-of-ander.

Dat je stopt met de MicroSE updates is m.i. jammer; je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis. Ik begrijp het wel, maar wil ook even gezegd hebben dat je reactie vaak ook te wensen over liet. In dat daglicht is het misschien beter voor alle partijen.

Humor, games etc. hebben niet zo mijn aandacht maar zodra er code/software in zicht is zie je me weer ;) Veel succes! :w

[edit]
Oh, over het (gefaseerd) verwijderen van oude blogitems: zonde! Waarom zou je? Het kost toch niets om online te laten staan?

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 21:37]


Door Tweakers user sebastius, donderdag 3 mei 2012 21:33

Sander, je doet iets goeds maar helaas om de verkeerde reden. Ik was geen voorstander van jouw apps en manier van werken maar ach, ieder z'n ding, zijn vast ook zat mensen die niet zitten te wachten op mijn soldeerwerk op Tweakblogs.

Ik hoop dat je nieuwe blog inderdaad een leuk nieuw leven bied en dat het positievere reacties oplevert.

Door Tweakers user Sgreehder, donderdag 3 mei 2012 22:05

Virtuele schouderklopjes? Kom op zeg.

Punt is. Sander, je houd zo weinig over als je al faalt op een paar duidelijke punten. Het hobby-gehalte, in niet-positieve zin, ligt gewoon vrij hoog, en ik zie niet zo heel veel meerwaarde in je proggies (en ik gok zo dat ik niet de enige ben). Als je dan al zo weinig draagvlak hebt, dan ben je gewoon bezig als een olifant in een porseleinenkast. Reacties wissen, geen reacties toestaan, geirriteerd reageren (voor zover mogelijk via internet, maar jou lukt het), etc. Veel meer dan een facepalm kan ik je gestuntel meestal niet geven (en dat is meestal al ruim voor het commentaar begint).

Laten we in elk geval eindigen met een positieve noot; het is goed dat je stopt met dit (post)gedrag. Het doet je werkgever in elk geval meer schade dan goed (ik zou DTE niet overwegen met mensen als jij in dienst). Oeps. Nouja, ik heb het geprobeerd.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 22:08

RobIII schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 21:33:
[...]

:$
Ik heb in ieder geval altijd mijn best gedaan constructieve bijdrages te leveren, ook al was dat misschien niet altijd wat je wilde horen ;)


[...]

Daar zie ik naar uit! Ik hoop dat we dan eens een leuke sessie kunnen sparren over het een-of-ander.

Dat je stopt met de MicroSE updates is m.i. jammer; je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis. Ik begrijp het wel, maar wil ook even gezegd hebben dat je reactie vaak ook te wensen over liet. In dat daglicht is het misschien beter voor alle partijen.

Humor, games etc. hebben niet zo mijn aandacht maar zodra er code/software in zicht is zie je me weer ;) Veel succes! :w
Ik heb er iig lang over nagedacht. Ik denk dat het het beste is voor iedereen.
[edit]
Oh, over het (gefaseerd) verwijderen van oude blogitems: zonde! Waarom zou je? Het kost toch niets om online te laten staan?
Daar heb ik ook even over nagedacht, en heb besloten dat als ik nieuwer publiek aantrek ik ze niet weer wil afschrikken door de historie. Daarbij verwijder alleen releases en blogitems die allang verlopen zijn (dode links, etc. Halve verhalen. Dingen die nu veranderd zijn.) De mooiere stukken blijven gewoon staan. En zullen een categorie "Oud" krijgen.
Sgreehder schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:05:
Virtuele schouderklopjes? Kom op zeg.

Punt is. Sander, je houd zo weinig over als je al faalt op een paar duidelijke punten. Het hobby-gehalte, in niet-positieve zin, ligt gewoon vrij hoog, en ik zie niet zo heel veel meerwaarde in je proggies (en ik gok zo dat ik niet de enige ben). Als je dan al zo weinig draagvlak hebt, dan ben je gewoon bezig als een olifant in een porseleinenkast. Reacties wissen, geen reacties toestaan, geirriteerd reageren (voor zover mogelijk via internet, maar jou lukt het), etc. Veel meer dan een facepalm kan ik je gestuntel meestal niet geven (en dat is meestal al ruim voor het commentaar begint).

Laten we in elk geval eindigen met een positieve noot; het is goed dat je stopt met dit (post)gedrag. Het doet je werkgever in elk geval meer schade dan goed (ik zou DTE niet overwegen met mensen als jij in dienst). Oeps. Nouja, ik heb het geprobeerd.
En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 22:12]


Door Tweakers user Remco3, donderdag 3 mei 2012 22:17

>Maar daar zal je dan geen reactie op kunnen geven.
Unsubscribed. Wat een kutblog.
> Ik ga over andere zaken in mijn persoonlijke leven bloggen. Etc. Etc.
Mogen we daar dan wel op commenten? *doet toch maar niet unsubscriben
>En waarom dit allemaal? Nou heel simpel: ik ben het zat. Het continue gezeik, sorry goedbedoelde opbouwende kritiek, op mijn ontwikkelingen. Nooit iemand die zegt van: "gaaf zeg, Sander, dat heb je leuk gedaan. Maar als je ... doet dan is het nog gaver!" Nou zeg ik dat ik dat niet continu wil horen lezen, maar een keertje is niet verkeerd. Ik steek er immers veel tijd en moeite in
Wow... Meer woorden ga ik daar niet aan vuil maken.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 22:23

Natuurlijk mag je op de nieuwe items een reactie geven. Ik ga zelfs het automatische slot verhogen. Maar natuurlijk ga ik ook kijken of de reacties niet weer uit de hand lopen. Dan gooi ik een item dicht en rapporteer ik het aan de staff. Want zoals ik al gemeld heb, ben ik het zat.

Door Tweakers user Sgreehder, donderdag 3 mei 2012 22:25

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:08:
En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.
Tja, wie de bal kaatst... Naar mijn mening trol jij je publiek met dit soort posts.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 22:33

Dus niet. Maar goed dat je het toegeeft. Trollen is namelijk tegen het tweakers.net beleid.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 22:35]


Door Tweakers user Remco3, donderdag 3 mei 2012 22:37

Als je drie jaar lang shit over je heen gestort krijgt, zou het dan misschien ook een heel klein beetje aan jezelf kunnen liggen?
En kijk mensen, allemaal, dit is nou een post die ik graag in het verleden wil houden. Zulke reacties zijn niet gewenst. Niemand heeft er wat aan. Het is gewoon getrol.
Deze user begon met het geven van zijn mening over jouw programma's, maar omdat het niet beladen is met knuffels en kusjes en het eindigt met zelfs een negatieve opmerking, mentalblock jij de complete comment en schrijf je het af als getroll.
Like I said, mogelijk kan het probleem ook bij jezelf liggen.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 22:45

Oké, laten we er nu maar over ophouden. Dit is een nieuw begin.

Het is moeilijk, maar we moeten nu proberen het verleden achter ons te laten. Anders kan ik net zo goed heel het blog sluiten.

Door Tweakers user Ruudjah, donderdag 3 mei 2012 22:46

Hoge bomen vangen veel wind. Door jezelf open op een blog bloot te geven, ben je een hoge boom en vang je automatisch veel wind. Dan moet je niet verbaast staan als dat niet alleen frisse naar bloempjes ruikende zomerbriesjes zijn, maar af en toe ook een storm. Dat zal bij andere blogposts die je in de toekomst gaat schrijven niet anders zijn.

Ik heb het al eens tegen je gezegd, en dat is dat ik het moedig vind wat je doet. Je beschrijft een iteratief ontwikkelproces wat je in je eentje uitvoert in detail op een openbaar blog. Je hakt, en waar gehakt word vallen spaanders. Ook maak je beslissingen, die kunnen goed of minder goed uitvallen. Dat delen met de rest van überkritisch tweakend Nederland is wat mij betreft de definitie van moed.

Vervolgens maak je voor je zelf de beslissing de spaanders die vallen en die worden bekritiseerd, jezelf aan te trekken. Dat is niet nodig, en doe je jezelf tekort mee. Want iedereen die jouw wijst op die spaanders, heeft pas een mandaat in zijn argument wanneer hij zelf óók die spaanders heeft laten vallen.

Je bent een rockstar, en dat meen ik. Niet veel mensen hebben het talent om software te creeëren, laat staan een interresant verhaal erover te tokkelen. Jij doet niet alleen dat, maar je weet óók nog eens duizenden lezers te trekken. Duizenden.

Dat er autisten zijn die je verhaal op feitelijke gronden zonder gevoel aftuigen ligt vooral aan degene die zo'n verhaal (niet jij, maar die autist) schrijft. Hij/zij weet immers niet een goed beargumenteerd verhaal aan te zetten zonder daarbij rekening te houden dat je niet alleen programmeur bent, maar ook nog eens mens.

Precies om dat laatste kan ik mij goed indenken vanuit gevoel geredeneerd dat je besloten hebt wat je hebt besloten. Eeuwig gebeuk op een mens gevoel maakt iemand beurs, zo niet, dan rijst de vraag of je niet met een psychopaat te maken hebt, wat je duidelijk niet bent. Toch heeft een mens ook ratio, welke gevoel (tijdelijk) aan de kant kan zetten. Bruikbaar om de steekhoudende feedback te destilleren uit negatieve feedback.
je geeft je nu dus eigenlijk gewonnen aan de trollers en ander gespuis.
Ik kan het nu niet echt met RobIII oneens zijn. Je hebt de moed, die ik eerder al beschreef, dan heb je ook vast de moed, en gezien je tentoongespreide talent, om het van je af te schudden.

Dergelijke insteek maakt je van een rockstar een rockstar met ballen. Want de continue twijfel die software ontwikkelaars hebben over de beslissingen, kan je daarbij plaatsen. De alternatieve visie die je erop kan hebben, is dat je de twijfel die je als ontwikkelaar hebt, bevestigd ziet worden in de reacties.

Als laatste nog één ding. Er staat in de FAQ dat "Wij tweakers doen elkaar permanent de groeten". Directe, kortaffe, soms negatief aanvoelend commentaar van mensen komt soms zo over omdat we met zijn allen hier op Tweakers ooit hebben besloten dat als we elkaar continue "hoi", "mooi gedaan", "cool", "doei" gaan zeggen, de ruis op het discussieplatform veel te groot wordt en de waarde van de bijgedragen discussies verlaagd. Dát is een directe reden dat je hier niet zoveel schouderklopjes krijgt. Je mist wellicht het feit dat iedere reactie die je hier krijgt een schouderklopje IS.

Ik ben erg benieuwd of je mijn reactie nu ook in dezelfde categorie plaatst als "die vele anderen". Ik heb geprobeerd zo neutraal en eerlijk mogelijk te schrijven, zonder je daarbij voor het hoofd te stoten. Maar (zonder arrogant te willen doen) ik denk dat bovenstaande typisch een reactie is die recht voor je raap, eerlijk, menselijk, betrokken en beargumenteerd is. Als er dan toch een negatieve ondertoon is, waar lees je dat dan uit? Ik zou waarderen als je dat, mocht het er zijn, zou willen verwoorden naar me.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 01:39]


Door Tweakers user KnoxNL, donderdag 3 mei 2012 22:54

Beste Sander,

ik heb nog nooit gereageerd op je posts.
Maar ik heb je blog altijd gelezen. Nu ga je ook nog verantwoording afleggen aan de criticasters van je blog. Dat siert je in je bedoelingen en laat zien dat je er in ieder geval veel over nadenkt.

Maar mijns inziens heeft een gedeelte van de tweakers userbase je als doelwit aangemerkt en gaat dit ook met het nieuwe format niet goed komen. Sommige dingen zijn niet te herstellen.

Ik zal eerlijk zijn, ik was ook geen fan maar dat geeft mij niet het recht allerlei dingen in de comments te plempen, al is er al eerder terecht opgemerkt dat je zelfs hele aardige en opbouwende reacties negeert. In deze post ook weer een mooi voorbeeld, je pikt hem er zelf wel uit denk ik, toch?

Sander, heel veel succes met alles maar ik zou gewoon niet meer bloggen. Dat is wat ik dacht voordat ik begon met typen.

Door Tweakers user Remco3, donderdag 3 mei 2012 22:56

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:45:
Oké, laten we er nu maar over ophouden. Dit is een nieuw begin.

Het is moeilijk, maar we moeten nu proberen het verleden achter ons te laten. Anders kan ik net zo goed heel het blog sluiten.
Misschien is dat beter. Dat hele LALALA IK HOOR JE NIET gedrag van je dat je nu al JAREN verkondigd heeft je niet bepaald verder geholpen of je geliefd gemaakt.
Je blijft dezelfde fouten maken, alsof je er van kickt. Dat moet haast wel, dat je het stiekem allemaal voor de aandacht doet, positief of negatief.
Eerlijk waar Sander, neem een realistische, lange kijk (terug) op je leven. Ik ben er van overtuigd dat er iets mentaal mis is met je.
Probeer je leven op orde te krijgen.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 23:08

Ik hoor je ook niet, gelukkig :+

Door Tweakers user Remco3, donderdag 3 mei 2012 23:14

Ach, zelf weten. Ik ben vrij zeker dat de cyclus weer verder gaat, en dat dit niks gaat veranderen.
Ik kan me niet voorstellen dat je gelukkig bent in het leven als je uit deze ladingen negatieve aandacht je pleziertjes moet krijgen.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 23:16

Ik ben heel gelukkig, maar dat heeft verder weinig met mn blog te maken. Althans, tot nu toe.

Ik heb nu gezegd wat ik zeggen wil. Ik heb een paar vragen beantwoord, ik vind dat ik het netjes opgelost heb. Wat de trollers ervan vinden, moeten ze zelf maar weten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 23:18]


Door Tweakers user KnoxNL, donderdag 3 mei 2012 23:19

Sander, doe het nou niet.... Dit is het precies. Je verliest altijd.

Door Tweakers user 90710, donderdag 3 mei 2012 23:23

KnoxNL schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 23:19:
Sander, doe het nou niet.... Dit is het precies. Je verliest altijd.
Wat niet?

Door Tweakers user RobIII, donderdag 3 mei 2012 23:24

Ruudjah schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:46:
Ik kan het nu niet echt met RobIII oneens zijn. Je hebt de moed, die ik eerder al beschreef, dan heb je ook vast de moed, en gezien je tentoongespreide talent, om het van je af te schudden.
Dan ben je 't toch juist wél met me eens? Waarom stoppen? Vanwege die paar lutsers die 't leuk vinden te komen gallen telkens weer? Hij heeft 't, wat, 3 jaar uitgehouden (waar jij z'n moed mee onderschrijft) en dan stopt 'ie ermee vanwege die lutsers. Dat is wat ik zei.

[edit]
Oh, je zei niet ... oneens B) :z Doe 's niet dubbel ontkennen :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 3 mei 2012 23:25]


Door Tweakers user Ruudjah, donderdag 3 mei 2012 23:25

Precies waarom ik het niet met je oneens ben ;).

Door Tweakers user KnoxNL, donderdag 3 mei 2012 23:34

Op elke comment reageren, in alles zo defensief te reageren en daardoor soms onredelijk te zijn of lijken, terwijl je het goed bedoeldt. De toch weer venijnige comments die je plaatst.

Wat ik eigenlijk wil zeggen, hou niet zo veel rekening met iedereen. Laat het los, lekker leven!

Door Tweakers user Sgreehder, donderdag 3 mei 2012 23:35

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 22:33:
Dus niet. Maar goed dat je het toegeeft. Trollen is namelijk tegen het tweakers.net beleid.
Welnee. Maar een deel van jouw gemis is dat je zelfs ironie dat er zo ontzettend dik opligt afschrijft als getrol, persoonlijke aanvallen en je reinste internetterrorisme. Wat dat betreft vind Ik dat we nog vrij beschaafd reageren op dit sarcastisch betoogje.

Door Tweakers user Convo, vrijdag 4 mei 2012 00:17

Ik lees je blogs nu ook al een tijdje, maar ik heb nog nooit gereageerd. Het gevoel dat ik bij je software heb is dat je graag programmeert maar eigenlijk niet goed weet wat je precies wilt maken.
Het probleem met microse en alles dat daarbijhoort, is dat het doelloos is. De software is niet probleem gericht waardoor deze een beetje van alles en nog wat kan. Mijn advies is om eerst op zoek te gaan naar een interessant probleem. Ga dan kijken of er al goede oplossingen voor bestaan. Zo niet, dan ga je nadenken over hoe je het probleem zou kunnen oplossen. Pas dan ga je nadenken over het schrijven van een programma.

Waarom blog je niet eens over de software die je voor je werk schijft? Dat lijkt me een goede start. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand je betaalt als hij niet met een probleem zit. Ik snap dat je niet zomaar alles wat je voor je werk doet in de wereld kunt gooien, maar als je de problemem abstraheert moet je toch een heel eind kunnen komen lijkt me.

Als je echte problemen oplost met je programma's worden deze meteen een heel stuk interessanter voor de tweaker community. Ik weet ook zeker dat deze dan een stuk positiever gaat reageren. Als dit is wat je wilt gaan doen, stop dan met het hele microse-gedoe en begin met een schone lei. Want het is vooral de grootheidswaanzin (microse connect is een goed voorbeeld hiervan) waar sommige mensen zich aan storen.

Samengevat: Zoek eerst het probleem, dan de oplossing.
Succes!

ps. De naam microse moet je sowieso niet willen gebruiken want als je het uitspreekt als 1 woord klinkt het als een enge ziekte.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 00:20]


Door Tweakers user Crazy D, vrijdag 4 mei 2012 00:23

Die 2 keer of zo dat ik heb gereageerd zijn verwaarloosbaar, ik was wel een trouwe lezer. Las keer op keer hoe je je uit de tent liet lokken. Vermakelijk, maar snap dat je dat zat bent.

Zoals meerderen al hebben gezegt vind ik ook dat je de opbouwende kritieken (waar zowel jij als je software beter van kunnen worden) vaak (maar niet altijd) negeerde of afdeed als getroll. Als je schouderklopjes wilt krijgen moet je nie bij tweakers posten. Hier heb je publiek die jouw software zo kan namaken. Die zijn niet zo snel onder de indruk. En eerlijk, ik ook niet, maar vind het wel leuk om te zien hoeveel lol je er duidelijk in hebt om deze tools te maken.

Overigens, mijn baas en klanten zijn ook zeer tevreden over wat ik maak, maar dat maakt mijn code en keuzes niet per se goed in de technische zin. Alleen dat ik iets maak wat de klant blij maakt (war voor mij dan ook de grootste lol is).

Ik ben benieuwd naar je blogs over problemen waar je tegenaan loopt en keuzes die je moet maken. En hoe je met reacties daarop omgaat :)
(ik heb overigens wel geleerd dat een beargumenteerde domme keuze opeens best acceptabel is, maar een keuze "gewoon omdat ik vind" die best slim is wordt niet zo goed geaccepteerd...)

Door Tweakers user alwinuzz, vrijdag 4 mei 2012 01:50

Nou ik ben benieuwd. Jammer dat je niet openstond voor feedback.

Dat jij goedbedoelde feedback als 'continu gezeik' aanmerkt laat wel zien hoe je er tegenover staat. Je hebt duidelijk oogkleppen op als je in ruim 3 jaar nog nooit positieve goedbedoelde opbouwende kritiek hebt gelezen in de reacties. Ik tel er 2 blogposts terug al een paar.
En nee, dit is ook geen positieve goedbedoelde opbouwende kritiek. Dat heb ik al eerder geprobeerd te geven, en toen negeerde je het ook al.


Zonde van alle reageerders om het uberhaupt te hebben geprobeerd. Zonde van jouw humeur om je overal onterecht aan te ergeren.

Misschien is je nieuwe systeem wel beter. Succes met software schrijven in je ivoren toren.
Ik kijk alvast uit naar je volgende post. :)

Door Tweakers user DLX, vrijdag 4 mei 2012 08:27

Blablabla, dejavu, dingen al 10 keer eerder gehoord, ja bijna weekend lol :P

Ja dit is mijn persoonlijke visie op dit verhaal.

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 4 mei 2012 08:46

Sander ik snap je reactie maar je schopt nu zelf tegen het been van al je lezers door alle reaguurders af te serveren als zeikers. Je krijgt idd veel gezeik maar je krijgt ook vele goede reacties. Als je het positieve nu afserveert omdat je zat bent van het gezeik dan kan je beter helemaal stoppen met bloggen.

Ik wens je in elk geval veel succes en hoop voor ons allemaal dat je alsnog iets met de goed bedoelde (soms ongelukkig verwoorde) reacties gaat doen.

Door Tweakers user Kaasplank, vrijdag 4 mei 2012 09:54

Jammer. Zelden heb ik zo'n zelfingenomen figuur zulke mooie blogs zijn posten vol grootsheidswaan die vervolgens terecht werden voorzien van commentaar waarna de mogelijkheid tot reageren op slot werd gezet. Ik zie Sander dan huilend op de keukenvloer liggen met z'n armen en benen wild om zich heen slaand.

oh well.. op naar reddit.com ;)

Door Tweakers user EvilWhiteDragon, vrijdag 4 mei 2012 10:21

sanderev66 schreef op donderdag 03 mei 2012 @ 19:33:
Dat is wel zo, maar het heeft bijna altijd en iig meer dan 90% van alle gevallen een negatieve ondertoon. Ook al is het goed bedoeld. En ja ook ik ben maar een mens die het wel eens leuk vind om een (virtueel) klopje op z'n schouder te krijgen.
Het is dus niet zo, anders was de maar niet nodig. Een "maar" betekend een ontkenning van het voorgaande. Daarnaast helpt je verwoording in je blog ook al niet, je noemt mensen direct klagers en negatief. Tot slot vind ik dat je in je blogs weinig inging op het waarom van je software, het lijkt namelijk best triviaal of vooral vanuit technisch oogpunt ontworpen. Ik als potentiele gebruiker heb nooit ingezien waarom ik een stukje software zou moeten gebruiken.

Door Tweakers user -hopsa-, vrijdag 4 mei 2012 10:52

Laat Sander nu gewoon een nieuwe start met zijn blog maken... Dat het bloggen over MicroSE hem niet brengt wat hij verwacht, heeft hem in ieder geval een goed besluit laten nemen. MicroSE nieuws is nu te vinden op de MicroSE site. Gebruikers van zijn software weten het daar te vinden. Prima geregeld dus.

Hij gaat nu lekker over games, persoonlijke dingen en programmeerproblemen bloggen. Zo wordt het zowaar een echt Tweakblog.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 10:53]


Door Tweakers user BFmango, vrijdag 4 mei 2012 11:33

Grappig dat jullie je hier allemaal zo druk over maken. Het leven is te kort om hier veel tijd aan te besteden dames en heren.

Door Tweakers user ThijsWTF, vrijdag 4 mei 2012 12:52

Ga gewoon naar huis, Sander. Je valt hier niet in de smaak. Het is duidelijk. Geef het op. Ga gewoon. Ga.

Door Tweakers user sebastius, vrijdag 4 mei 2012 14:30

ThijsWTF schreef op vrijdag 04 mei 2012 @ 12:52:
Ga gewoon naar huis, Sander. Je valt hier niet in de smaak. Het is duidelijk. Geef het op. Ga gewoon. Ga.
Nou sorry maar wat mij betreft mag je zelf dan lekker gaan. Niet normaal dit soort af-fakkelen.

Door Tweakers user BeerenburgCola, vrijdag 4 mei 2012 23:51

Toch even een poging tot opbouwende kritiek: Ik snap niks van je nummering: "1.5 UNSTABLE 4 (1.4.9.3)"

Ik tel een stuk of 7 cijfers in je nummering.

Wat is het nou. "1.5 unstable 4" of toch "1.4.9.3" ?

En vier niveaus van nummering voor al je (sub) projecten maken het er niet duidelijk op.

Noteit - 0.2.0.2
connect - 1.0.2.0
Jumpit - 0.0.6.1 (Hint: 0.0 impliceert eigenlijk dat het nog helemaal niks is).
QuickSWL - 0.5.1.0
Notify - 1.0.2.0
...
etc.

Allemaal goedbedoeld hoor.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 4 mei 2012 23:52]


Door Tweakers user 90710, zaterdag 5 mei 2012 09:46

Versie 1.5 UNSTABLE betekend dat het een release in gewaarwording is. Wat dus uiteindelijk oploopt tot versie 1.5.0.0. De versies 1.4.9.0 t/m 1.4.9.3 zijn dan weer om in Connect zélf het update mechanisme werkend te houden.
Het is dus 1.4.9.3 maar die release is "1.5 UNSTABLE 4" genoemd. Zo zullen 1.5.9.x UNSTABLE voor 1.6 zijn (en ga zo maar door).

Al moet ik nog gaan nadenken of jullie nog wel UNSTABLEs gaan krijgen.

De andere programma's gebruiken een ander systeem (ik weet dat dit onhandig is, maar na grote updates zullen ze het (nieuwe) systeem van Connect gaan gebruiken: Major.Minor.Revision.Build.

Voor alle < 1.0 is het Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
Voor alle > 1.0 is het Major.Milestone.Minor.Beta

Met uitzondering van QuickSQL waar het Final.Beta.Alpha.Build is. (voorloper op Major.Minor.Revision.Build)

JumpIt en QuickSQL zijn dus nog een betas ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 09:56]


Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 5 mei 2012 10:06

Beste Sander,

je vraagt je waarschijnlijk terecht af waarom je soms zoveel "gezeik" krijgt op je berichten. In bovenstaande (inhoudelijke) reactie zie je hét perfecte voorbeeld van een trigger tot zoveel "gezeik".
Al moet ik nog gaan nadenken of jullie nog wel UNSTABLEs gaan krijgen.
Deze zin is zo negatief van toonzetting dat ik mijn afvraag waarom je deze plaatst. Ik kan er namelijk helemaal niets mee behalve dat ik nu denk dat jij wel even voor mij bepaald waarop ik 'recht' heb.

Als je de zin anders zou formuleren, zoals: "Ik ben aan het overwegen om UNSTABLEs niet publiekelijk aan te bieden" is al een heel stuk neutraler.

Succes ermee!

Door Tweakers user 90710, zaterdag 5 mei 2012 10:22

Het is de correcte stelling, ik zal ze nog steeds bouwen en publiekelijk (via mijn site aankondigen) al is de vijfde en zesde UNSTABLE geheel achter gesloten deuren voor de testers. (Meer informatie hierover binnenkort op mijn site) MAW: Een gesloten UNSTABLE testfase waar je je binnenkort voor kan aanmelden.

Ze zullen waarschijnlijk niet in de maandelijkse MicroSE-update (hier dus) terecht komen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 10:31]


Door Tweakers user Ruudjah, zaterdag 5 mei 2012 12:19

Deze zin is zo negatief van toonzetting dat ik mijn afvraag waarom je deze plaatst.
Passive-aggressive behaviour

Door Tweakers user BeerenburgCola, zaterdag 5 mei 2012 13:51

Kijk nou eens naar je eigen nummering systemen:

- Major.Minor.Revision.Build.
- Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
- Major.Milestone.Minor.Beta
- Final.Beta.Alpha.Build

Ik tel 4 systemen.
Als je deze systemen voor je zelf wilt gebruiken prima, maar zonder die bovenstaande definities word het nogal onduidelijk naar buiten toe.

Ook snap ik het "ReleaseCanidate.Beta.Alpha" niet.
Iets is eerst "alpha" dan "beta" en daarna pas een "release kandidate". Niet allemaal tegelijk.
Bijvoorbeeld (zoals ik dit doe) in chronologisch volgorde:

1.2.0-alpha-1 (alpha release 1)
1.2.0-alpha-2 (alpha release 2)
1.2.0-beta-1 (beta release 1)
1.2.0-rc1 (release candidate 1)
1.2.0 (final release "1.2.0" zonder enige toevoeging )

Dit is dus één code lijn (1.2) die van "alpha" (unstable) naar een "final" release toegroeit (stable).
Daarna volgen updates/builds in de vorm van 1.2.1, 1.2.2, etc.

Wat voor nummering system(en) gebruiken ze op je werk ?

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:18]


Door Tweakers user MMaI, zaterdag 5 mei 2012 15:27

Zelden reageer ik op een blog, maar kan het in dit geval niet voor me houden.
Je blogs intrigeren me iedere keer weer, je plaatst iets waar jij trots op bent (lijkt me), en bij de eerste tip of suggestie gaan de hakken in het zand, worden de messen geslepen en de loopgraven uitgediept.

Kleine usability tips zie ik dan later toch terugkomen in je software, maar nooit eens een bedankje richting degene die je deze tip gegeven heeft.

Vermakelijker (bijna) nog is de geheimheid/paranoia waarmee je je software omgeeft. Alles is een hobby-project, maar toch voornamelijk closed source, alsof je bang bent dat anderen zouden kunnen zien dat jij ook wel programmeerfouten maakt.

Zoals ik het zie heb je een aantal opties om MicroSE toch iets te verbeteren:
1. Sta open voor kritiek, dit kunnen maar weinig programmeurs (en jij bent er absoluut eentje van het meest koppige type)
2. maak MicroSE open-source, start een sourceforge project, en maak er samen met een gebruikersgroep iets van waar input aan geleverd kan worden, en jij ook persoonlijk kan verbeteren door de samenwerking met anderen die mee willen helpen. Je kan leren van anderen, je weet niet alles, en kan dat ook niet.
3. Haal het overdreven serieuze gedoe uit je posts, je neemt jezelf namelijk te serieus, tweakers is gewoon een gezellige hobbyclub, en in plaats van een brandende discussie kun je beter een kroeggevoel proberen te krijgen. Je applicaties zijn geen godsgeschenk of onmisbare programma's, maar gewoon handige tooltjes voor een specifieke vraag.
4. Relax ;)

ps. en ik moet Ruudjah gelijk geven, je vertoont sterk Passive-aggressive behaviour, en dat trekt niet alleen trollen aan, maar schrikt geïnteresseerden ook nog eens af, en maakt samenwerken moeilijk

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 15:28]


Door Tweakers user sanderrev66, zaterdag 5 mei 2012 15:40

Zie je nou, jullie proberen me alleen maar aan te vallen. Weet je wat? Voortaan heeft niemand meer het recht om te reageren!

Door Tweakers user 90710, zaterdag 5 mei 2012 16:08

BeerenburgCola schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 13:51:
Kijk nou een naar je eigen nummering systemen:

- Major.Minor.Revision.Build.
- Final.ReleaseCanidate.Beta.Alpha.
- Major.Milestone.Minor.Beta
- Final.Beta.Alpha.Build

Ik tel 4 systemen.
Als je deze systemen voor je zelf wilt gebruiken prima, maar zonder die bovenstaande definities word het nogal onduidelijk naar buiten toe.
Je telt momenteel 4 systemen. Alle overige systemen worden door de eerste vervangen.
Ook snap ik het "ReleaseCanidate.Beta.Alpha" niet.
Iets is eerst "alpha" dan "beta" en daarna pas een "release kandidate". Niet allemaal tegelijk.
Bijvoorbeeld (zoals ik dit doe) in chronologisch volgorde:

1.2.0-alpha-1 (alpha release 1)
1.2.0-alpha-2 (alpha release 2)
1.2.0-beta-1 (beta release 1)
1.2.0-rc1 (release candidate 1)
1.2.0 (final release "1.2.0" zonder enige toevoeging )

Dit is dus één code lijn (1.2) die van "alpha" (unstable) naar een "final" release toegroeit (stable).
Daarna volgen updates/builds in de vorm van 1.2.1, 1.2.2, etc.
Dat is met het nieuwe model idd zo ;) Alleen vind ik termen als Alpha, beta en release canidate een beetje uit de lucht gegrepen. Wanneer is iets een Alpha, wanneer is het een beta? etc. Vandaar heb ik de term Unstable ingeschakeld. En wanneer het Stable is zal ik dat er natuurlijk niet expliciet bijzetten.
Wat voor nummering system(en) gebruiken ze op je werk ?
Geen.

Voor ontwikkelaars is het de SVN commit, voor verkoop is het de factuur van een bepaalde datum, voor support is het de release van een bepaalde maand.

--

Er zit trouwens een beetje een geschiedenis achter de versienummering, vanwaar er momenteel nog vier verschillende zijn.
Vroeger geloofde ik namelijk heilig in een extreem lange beta-fase. Een programma kon makkelijk 40-100 beta's krijgen voordat ik zei van nu is het af. Voor een ontwikkelaar is dit een heel ideaal beeld, je kan immers altijd terugvallen op "het is nog een beta". Maar voor de gebruiker is het een stuk lastiger.
sanderrev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 15:40:
Zie je nou, jullie proberen me alleen maar aan te vallen. Weet je wat? Voortaan heeft niemand meer het recht om te reageren!
Niet cool.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 16:26]Door Tweakers user -hopsa-, zaterdag 5 mei 2012 19:23

sanderev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 16:08:
Alleen vind ik termen als Alpha, beta en release canidate een beetje uit de lucht gegrepen. Wanneer is iets een Alpha, wanneer is het een beta?
Dat hoort een ontwikkelaar echt wel te weten hoor: http://en.wikipedia.org/wiki/Software_release_life_cycle.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:24]


Door Tweakers user 90710, zaterdag 5 mei 2012 19:50

Ja, ik weet het ook wel. Natuurlijk, weet ik het wel. Maar als men vindt dat ik mn software meer gebruikersvriendelijk moet maken, moet dat ook voor releases gelden. Vind ik.

Maar zelfs in de release cycle zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. (Waterval, Agile, etc)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 5 mei 2012 19:54]


Door Tweakers user Snarfie, zaterdag 5 mei 2012 20:20

Joh, maak je niet zo sappel, je software is best te gebruiken, alleen, en wees eerlijk dat is zo, je hapt zo nu en dan er lekker als mensen iets hier neer zetten, en ja bij sommigen geeft dat weer een reden om daarop te reageren. Goed ik heb je progje zelf ook al wel eens geïnstalleerd en gebruikt, niet alles is perfect maar dat is Windows ook niet.
Gewoon doorgaan en laat de boel de boel.

Door Tweakers user Mediarange, zaterdag 5 mei 2012 21:59

Inderdaad, sander is gewoon de rockster onder de software ontwikkelaars!

Door Tweakers user Snarfie, zondag 6 mei 2012 00:41

Mediarange schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 21:59:
Inderdaad, sander is gewoon de rockster onder de software ontwikkelaars!
he he he :)

Door Tweakers user 90710, zondag 6 mei 2012 07:55

Moet ik nu mn toetsenbord stuk slaan? :+

Door Tweakers user Snarfie, zondag 6 mei 2012 19:29

Zonde van je toetsenbord? :)

Door Tweakers user 90710, zondag 6 mei 2012 19:51

Goeie rocksterren slaan hun gitaar stuk :+ Vandaar.

Door Tweakers user t-x-m, zondag 6 mei 2012 22:06

Episch dit. Ik heb altijd met een grote grijns meegelezen, nooit wat gepost maar voor het geval dit echt de laatste was, bedankt. _/-\o_

Door Tweakers user 90710, maandag 7 mei 2012 06:57

Wat ik aan het einde leuker vind is dat ik me nu meer op mijn site moet gaan storten, die begon namelijk wat te verstoffen :+

Alle PHP code + images + de database heb ik dan nu ook aan mijn SVN toegevoegd.

[Reactie gewijzigd op maandag 7 mei 2012 06:57]


Door Tweakers user -RetroX-, maandag 7 mei 2012 09:02

sanderrev66 schreef op zaterdag 05 mei 2012 @ 15:40:
Zie je nou, jullie proberen me alleen maar aan te vallen. Weet je wat? Voortaan heeft niemand meer het recht om te reageren!
Lust je pindakaas?

Reageren is niet meer mogelijk